La fira De Prop de Preixana celebra el seu desè aniversari

14/12/2023

Els dies 16 i 17 de desembre amb una trentena de productors, tallers, demostracions i música

Preixana consolida la seva aposta pels productes alimentaris elaborats al territori i pels professionals encarregats de cuinar-nos amb el desè aniversari de la fira gastronòmica De Prop que se celebrarà aquest cap de setmana (dies 16 i 17 de desembre). L’alcalde, Jaume Pané, ha destacat que el certamen és un “aparador, una plataforma i un altaveu dels productes de proximitat del nostre territori, que mostra sobretot productors del primer sector i elaboradors del nostre entorn que ofereixen productes de gran qualitat”. 

El certamen comptarà amb la participació d'una trentena de productors i es complementarà amb un ampli programa de tallers i demostracions a càrrec, entre altres, del forner Roger Vilardosa del Talladell, que va guanyar el premi a millor brioixeria del món en el 9è Mondial du Pain (França), i de la cuinera Biru Xu 'Lu' del restaurant Pitch&Putt Golf Urgell. Així mateix, s'organitzaran tres tallers familiars d'alimentació saludable amb la nutricionista Naila Martínez i amb la cuinera Virtu Díaz. El certamen oferirà un tast de tres vins Jean Leon dirigit per Sergi Castro i el celler Antoni Giribet, amb jornada de portes obertes, presentarà el seu nou vi Sabàtic. També hi haurà una xerrada sobre hidratació per millorar el rendiment de la mà de Laura Ortega, co-CEO de Sweanty. 

L’apartat musical amenitzarà la gastronomia amb les actuacions de Xènia Páez, Forty Miles, Ondara Gospel i Les Papixules, amb el suport de Paupaterres Produccions.  

A més, diumenge al matí se celebrarà la quarta edició de la cursa Entre Cabanes a la qual enguany se suma la primera edició de l'Entre Cabanes Kids amb esmorzar per a tots els participants dissabte al matí. 

No hi faltaran els esmorzars de forquilla i ganivet i els dinars de proximitat amb El Dien de Vallfogona de Balaguer i cassola de tros amb postre elaborat per La Cava així com sopar amb La Casa de la Pizza. 

La inauguració de la desena fira De Prop anirà a càrrec d'Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya. A la programació no hi faltarà un acte de reconeixement a  totes les persones que han fet possible els 10 anys del certamen.

La fira De Prop obrirà dissabte dia 16 de 10 a 20 hores i diumenge de 17 de 10 a 15 hores.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)