La processó dels Dolors de Bellpuig dona el tret a la Setmana Santa a Ponent

13/04/2019

La Magna Processó Penitencial dels Dolors de Bellpuig ha donat un any més el tret de sortida als actes de Setmana Santa a les Terres de Ponent i també a Catalunya. Més d’un miler de persones i devots a la Mare de Déu dels Dolors s’han aplegat als carrers del municipi per viure una festa que es caracteritza pel silenci i la solemnitat que l’envolta, i que compta amb més de 300 anys d’història.

La festa, fidel a la seva litúrgia, ha arribat després de les set misses del septenari. Amb un silenci sepulcral, només trencat pel so del tambor, els armats han obert la processó. Aquest any, els han acompanyat els armats de la Selva del Camp. Els han seguit els cinc passos que mostren diverses escenes de la vida de Jesucrist: l’Oració, el Natzarè, el Trobament, el Calvari i la Pietat. Com és habitual també han pres part en la processó els capellanets, les blanquetes, els penitents, alguns d’ells descalços, la Banda Municipal de Bellpuig, i la Unió Musical de Tarragona. El moment més esperat ha arribat quan la Mare de Déu dels Dolors ha fet el seu pas davant de l’Ajuntament de Bellpuig, seguida dels priors de la festa, títol que aquest any han portat amb solemnitat la Montserrat Valdrich i el Joan Jounou.  

Aquest any ha estat la primera vegada en 300 anys una dona, Beneta Santiveri, ha ostentat el càrrec de presidenta de la Congregació.

Francesc García