La segona cursa solidària StargardtGo amplia dorsals

21/05/2019

Durant el 2018, el Repte StargardtGo va recaptar més de 15.500 euros

Agramunt acollirà el pròxim 9 de juny la segona edició de la cursa solidària StargardtGo. Després de l’èxit de la primera edició, la cursa es vol consolidar com un referent en l’àmbit estatal en la lluita contra les malalties hereditàries de la retina. És per això que aquest any s’ha ampliat el nombre de dorsals fins a un total 700. A més, per totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb el repte StargardtGo, però que no puguin participar a la cursa, es repeteix la possibilitat de col·laborar amb el dorsal solidari.

En aquesta segona ocasió, es manté la triple modalitat de participació; una cursa de 6 o 10 km i una caminada de 6 km. Amb aquesta oferta es vol aconseguir la màxima participació possible, ja que tots els beneficis es destinaran íntegrament a donar suport a la investigació d’aquestes malalties oculars.

L’any 2018, més de 15.500 euros recaptats
La cursa solidària és una de les activitats que s’impulsen des del Repte StargardtGo per tal de recaptar fons per a la investigació de les malalties hereditàries de la retina. Durant l’any 2018, es va recaptar 15.505,83 euros, 5.211 dels quals es van aconseguir amb la primera cursa i caminada StargardtGo. Amb els diners recollits, s’ha aconseguit millorar el diagnòstic clínic i genètic de les famílies amb malalties hereditàries de la retina com la retinosis pigmentària, l’Stargardt i altres malalties rares oculars.

Amb els fons aconseguits, l’Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat de Barcelona han col·laborat per tal d’aconseguir un bon diagnòstic de totes aquestes patologies, principalment, en els casos pediàtrics. L’Hospital de Bellvitge, l’Hospital Arnau de Vilanova i l’IRB de Lleida també es beneficiaran durant aquest any 2019 d’aquestes ajudes.

Infolleida