L'ecologista alemany Felix Finkbeiner inspira 400 joves a Tàrrega en les jornades Llavors de Futur del Grup Alba

25/10/2019

Un primer pas ha estat la plantada de 20 arbres per part de 15 alumnes a la finca Mas de Colom, una acció coordinada pel Grup Borges en el marc de la cita organitzada pel Grup Alba i Ponent Coopera

"Estem molt lluny de combatre el canvi climàtic, necessitem que molts més joves s'uneixin a la defensa del medi ambient". Aquest ha estat un dels missatges que el reconegut ecologista alemany, Felix Finkbeiner, ha sembrat entre els 400 alumnes de Tàrrega que han participat en la tercera jornada Llavors de Futur. El fundador de 'Plant for The Planet' els ha animat a plantar arbres per reduir el CO₂ de la Terra i sumar-se al seu moviment global.

Finkbeiner ha explicat que tot va començar amb 9 anys amb un treball a classe i que, motivats amb la idea de canviar el món, es va proposar el repte de plantar 1 bilió d'arbres a tot el món. Ara amb 21 anys, té projectes impulsats a moltíssims països i a través de la seva fundació està formant a joves, perquè siguin ambaixadors d'aquesta causa i promovent plantades d'arbres com la que s'ha fet avui al finalitzar la jornada.

Coincidint amb la seva visita, l'empresa Borges ha organitzat una plantada de fins a 20 arbres fruiters a la finca Mas de Colom, donant així el tret de sortida al Pla d'Acció de la Biodiversitat que es durà a terme en aquest lloc. A la plantada hi han participat una vintena de joves representants dels instituts de Tàrrega.

Durant l'acte els premis del Concurs d'Idees Emprenedores. El primer premi ha estat per Ares Inglada amb el projecte "TàrregActiva", una app per promoure activitats, voluntariat, notificar incidències i amb la possibilitat de guanyar punts i canviar-los per avantatges. El segon premi ha estat per Arnau Bofarull i Eloi Bobet amb el projecte "Creixem junts" dirigit a donar suport a gent gran amb situació de vulnerabilitat; i per últim el 3r premi ha estat per Ivan Teruel i Joan Carles Abraham amb el projecte "Al teu costat" dirigit també a gent gran.

També s'ha presentat l'App de roba sostenible 'Ethical Time', obra d'Ignasi Eiriz, una web que permet conèixer establiments i marques de roba feta des d'un punt de vista ètic i respectuós amb el medi ambient i amb els drets laborals. En últim lloc s'ha presentat 'ImaGym', una de les idees finalistes al concurs internacional Green for the city celebrat aquest mateix octubre a Barcelona impulsada per Romina Belén i Alejandra Carrillo. Aquestes joves estudiants han plantejat un nou model de gimnàs que pot generar energia a través dels aparells de fitness. Després aquesta energia es fa arribar a territoris amb més pobresa energètica.

La jornada, presentada per l'actor Marc Homs, ha servit per llençar un missatge molt clar als joves sobre la capacitat que tenen per emprendre projectes, idees i portar-les a terme, tal com han fet els protagonistes de les experiències presentades.
Noèlia Burgos