L’Olivera comença la verema amb bones expectatives i preveu collir 200.000 quilos de raïm

17/09/2021

Les reserves d’aigua d’aquest hivern i de l’any passat han permès mantenir la producció i la qualitat de campanyes anteriors

Els viticultors de L’Olivera de Vallbona de Les Monges han iniciat aquesta setmana la collita manual del Macabeu més primerenc de les vinyes la Vall del Corb. El celler de la DO Costers del Segre confia mantenir les produccions d’altres campanyes i preveu collir enguany uns 200.000 quilos de raïm en una verema exitosa després de dues temporades marcades per la sequera. Aquesta anyada serà la primera en què els escumosos de L’Olivera seran 100% ecològics seguint l’aposta per la viticultura respectuosa.

El gran repte que segueix el celler és traduir la qualitat de la viticultura en preus que permetin valoritzar la feina feta pels viticultors.

Són una vintena els treballadors de l’Olivera que recullen el raïm ja madur. Han vingut de diferents llocs del món com Xile, l’Uruguai o Itàlia per participar en el procés de la verema, que finalitzarà a principis d’octubre.

Noèlia Burgos Domínguez