L'Urgell imparteix tallers sobre les violències masclistes a alumnes de 4t d'ESO

12/11/2021

Aprendran com actuar i els recursos existents per fer-hi front

Uns 420 alumnes de 4t d'ESO dels centres educatius de l'Urgell participaran aquest mes de novembre en uns tallers sobre les violències masclistes. Concretament, està previst impartir 20 tallers durant el curs. 

L'objectiu és sensibilitzar els joves sobre les violències masclistes i les conductes inadequades treballant de manera directa els valors d’igualtat,  llibertat i no violència, aconseguint així construir una identitat individual i no sexista.

A través d’uns vídeos sobre micromasclismes i violències masclistes, la psicòloga del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), Neus Planell,  els fa reflexionar sobre les situacions masclistes quotidianes que es donen en el dia a dia i repensar  els  comportaments que suposen una desigualtat de gènere o una conducta sexista.  Els participants poden descobrir com actuar en cas de patir o presenciar una situació masclista i conèixer els recursos existents per poder fer front a aquestes violències.

L’alumnat que ho desitgi també disposarà d’un servei de consulta i assessorament més individualitzat i personalitzat amb la psicòloga per tal de resoldre les pors o angoixes sobre les violències masclistes. 

Es tracta d’una iniciativa inclosa dins del XXI Programa Comarcal de Suport a l’Educació, organitzada per l’àrea d’Educació del consell de l'Urgell, el Servei Educatiu de l’Urgell i el SIAD.

 

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Consell Comarcal de l'Urgell