Mans Unides presenta a Bellpuig els nous projectes i el lema per al 2017

29/01/2017

L’ONG treballarà en la rehabilitació d’una escola de primària a Moçambic i realitzarà un important projecte social per a dones i joves a Mauritània

Bellpuig ha acollit aquest dissabte dia 28 de gener l’Assemblea Anual de Mans Unides de la diòcesi de Solsona. Durant la jornada es va presentar el lema per aquest 2017, “El món no necessita més menjar; necessita més gent compromesa”, i els projectes que l’ONG finançarà enguany.

El primer consistirà en la rehabilitació d’una escola de primària a Pemba (Moçambic). El projecte es durà a terme concretament a la barriada de Mahate, una zona suburbana i pobra de la ciutat, on les cases són fetes de canya, fang i vegetals, i moltes d’elles són d’una única estança on conviu tota la família. Amb aquesta iniciativa Mans Unides vol dotar d’una millor estructura una escola que fou construïda de forma precària ja fa 20 anys, per alleugerir el problema de la gran quantitat de nens i nenes sense escolaritzar. El projecte beneficiarà a 770 alumnes i té un import de 68.091 €.

El segon projecte es tracta d’una iniciativa social per a dones i joves a Mauritània, concretament a Nouakchot. Aquest consistirà a donar suport i formació a les dones, nens i joves no escolaritzats, atenent diversos aspectes com higiene, salut, educació i coneixement dels seus drets i obligacions. A més, s’hi durà a terme un programa d’alfabetització i capacitació amb tècniques de tintura i brodat de teles. Aquest projecte beneficiarà a prop de 1.000 persones i té un import de 81.649 €.