Més de 500 escolars de Tàrrega gaudeixen del cinema en el marc del Galacticurs

13/03/2019

L’activitat l’organitza Galacticat i l Filmoteca de Catalunya amb la finalitat de crear un públic crític amb el cinema

Els Cinemes Majéstic de Tàrrega han acollit aquest dimecres la visita de més de 500 nens i nenes de 3 a 5 anys de les escoles de la capital de l’Urgell. Al llarg del matí han gaudit de cinc curtmetratges d’animació en el marc del programa Galacticurs, que impulsa Galacticat i la Filmoteca de Catalunya. A través d’aquesta iniciativa, els organitzadors volen contribuir a la creació d’un públic crític amb el cinema que consumeix.

Al llarg de la sessió, els petits també han compartit les seves impressions amb les coordinadores de serveis educatius de la Filmoteca de Catalunya, les quals consideren necessari apropar més el cinema a les aules.

Durant aquest curs escolar, els alumnes de l’Urgell gaudeixen de diverses activitats vinculades amb el cinema en el marc del XIX Programa Comarcal de Suport a l’Educació, que es du a terme des del Serveis Educatiu de l’Urgell. La proposta pretén dinamitzar les habilitats creatives i artístiques dels nens i nenes mitjançant diferents tècniques i gèneres i cinematogràfics.

Francesc García