Quàlia impulsa un casal d’estiu cooperatiu basat en l’educació viva i l’aprenentatge al Talladell

11/07/2018

La cinquantena de nens i nenes que participen escullen què fer, acompanyats per un monitor

Al llarg de les vacances d’estiu són molts els nens i nenes que aprofiten per gaudir dels casalets que Quàlia ofereix al territori. El del Talladell és un dels primers que l’entitat va impulsar. Aquest any, també ha estat el primer a comptar amb un nou mètode en les seves activitats, basat en l’educació viva.  D’aquesta manera són els infants els que decideixen com i a què jugar a partir de l’acompanyament d’un educador.

La cinquantena de nens i nenes que participen en aquest casal cooperatiu disposen de diversos espais de joc on poden experimentar amb l’art, les emocions i la natura, aprenent valors sobre el respecte i la convivència. A més, aquest mètode facilita que sigui el mateix infant qui aprengui a gestionar projectes, treballar en equip, i aportar una visió crítica sobre la realitat amb la que treballen.

Quàlia gestiona durant tot l’estiu un total de 19 casalets amb prop de 700 nens i nenes a diferents poblacions de l’Urgell, el Pla d’Urgell i la Noguera. L’entitat també organitza les colònies que es realitzen a la Casa de Colònies Vall de Boí a Llesp, i els camps de treball d’Agramunt, Cervera, Linyola i Llesp.  

Francesc García