Roses i llibres per celebrar la Diada de Sant Jordi

23/04/2018

Les obres relacionades amb el procés són les més venudes, mentre que les roses grogues tenen més sortides però encara no atrapen a la tradicional

La Plaça del Carme de Tàrrega s’ha convertit aquest dilluns en el centre neuràlgic de la Diada de Sant Jordi a la capital de l’Urgell. Des de primera hora del matí s’hi han instal·lat parades amb llibres i roses per celebrar una diada que després de dos anys coincideix en dia feiner i enceta la setmana. Ha estat precisament aquest motiu i la coincidència amb el mercat setmanal, segons molts dels paradistes, el què ha fet que el matí hagi estat força fluix i la gent hagi esperat a la tarda per sortir a fer les habituals compres de roses i llibres.

No obstant això, els sectors florista i llibreter han assegurat que Sant Jordi és una celebració que viuen amb optimisme. Enguany la situació política a Catalunya ha fet que les roses grogues hagin tingut més sortida que altres anys, tot i que la més venuda continua sent la vermella.

Pel que fa a la venda de llibres, aquest any els lectors també s’han decantat per adquirir les obres relacionades amb el procés independentista.

La celebració de la Diada de Sant Jordi ha comptat amb diverses activitats, com un petit concert a càrrec dels alumnes del col·legi Vedruna Tàrrega, una marató de contes del món, i la rua del Drac amb els Diables de la Bat.

D’altra banda, Agramunt també ha viscut una jornada de Sant Jordi amb diverses activitats, les quals s’han concentrat a la Plaça del Pou. Al llarg del dia, els alumnes dels centres escolars i persones voluntàries han llegit fragments d’ “El Vell i l’Ocell”, de Guillem Viladot, i de “Trajecte Final”, de Manuel de Pedrolo. També s’hi ha instal·lat un espai amb contes per als més menuts, i la Biblioteca Municipal ha portat un punt d’intercanvi de llibres. A més, per primer any, la Unió de Botiguers ha apostat per treure els comerços al carrer durant aquest dia.

Francesc García