#StargardtGo, el repte esportiu i solidari per a la investigació de les malalties degeneratives de la retina

25/01/2017

La pediatra d’Agramunt ha impulsat aquesta iniciativa que busca finançament amb la implicació d’un grup de persones que participen en diverses curses del territori

Recaptar diners per a les malalties degeneratives de la retina. Aquest és l’objectiu del repte #StargardtGo! que ha impulsat la Margaret Creus, pediatra del CAP d’Agramunt a través de la plataforma de micromecenatge de l’Hospital Sant Joan de Deu.

Les malalties degeneratives de la retina són afeccions de caràcter hereditari, moltes de les quals comencen d’una manera molt precoç a la primera infància. A més, són de caràcter progressiu. Actualment no existeix cap tractament que permeti frenar el deteriorament de la retina.

Amb l’objectiu de continuar sensibilitzant a la població sobre el món de la baixa visió, la ceguesa i les malalties minoritàries, la Margaret continua treballant per a aquest repte que ja ha estat premiat per la Fundació Catalana de l’Esport per fomentar valors esportius en la societat. En aquest sentit, a més d’estar presents en diverses curses del territori, la pediatra prepara un espectacle amb monologuistes que, previsiblement, serà el pròxim mes de març, i un dia de la moda de les terres de ponent, pel mes de maig.