Tàrrega acollirà dimecres el primer cribratge massiu de Catalunya amb PCR d’automostra

19/04/2021

Adreçat a persones de 18 a 65 anys

El Departament de Salut ha anunciat que realitzarà un nou cribratge poblacional per a la detecció de la Covid-19 a Tàrrega el dimecres 21 d’abril. Les proves s’efectuaran al Pavelló Municipal d’Esports, de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 6 de la tarda, i s’adrecen a persones asimptomàtiques d’entre 18 i 65 anys d’edat. Es fa una crida sobretot a les persones que hagin tingut contacte estret amb casos positius de coronavirus en l’àmbit laboral. Es dona la circumstància que Salut ha diagnosticat durant els últims dies una elevada xifra de nous casos positius a Tàrrega que corresponen a treballadors de petites i mitjanes empreses.

El cribratge constarà de proves PCR d’automostra, les quals milloren la capacitat de detecció de la Covid-19. Aquest tipus de proves s’han aplicat fins ara en col·legis i universitats. Tàrrega serà el primer municipi de Catalunya on es farà un cribratge massiu amb PCR d’automostra, segons ha informat Salut. A més de cedir el Pavelló Municipal d’Esports, l’Ajuntament de Tàrrega ha habilitat un formulari d’inscripció en línia mitjançant el web www.tarrega.cat/cribratge. També es pot efectuar el tràmit per via telefònica al 973 311 608 (Oficina d’Atenció Ciutadana). D’aquesta forma es vol esglaonar l’accés al Pavelló Municipal d’Esports. L’àmbit geogràfic de la convocatòria comprèn l’Àrea Bàsica de Salut de Tàrrega.

El consistori targarí ha remès avui una nota informativa al teixit empresarial del municipi informant de la convocatòria del cribratge poblacional. Divendres passat també ja van rebre un altre comunicat alertant dels nombrosos casos positius de Covid-19 detectats a la capital de l’Urgell, molts dels quals corresponen a treballadors de petites i mitjanes empreses (es parlava d’un total de 76 nous casos diagnosticats entre el 8 i el 16 d’abril).

Redacció - SEGRE