Tàrrega aprova una moció a favor del compliment de la llei contra la pobresa energètica

27/01/2017

La proposta ha rebut els vots a favor de l’equip de governs i la resta de grups, i les abstencions de la CUP. El ple ha donat llum verda també a l’adaptació del Pla Estratègic de Subvencions al pressupost anual.

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquest dijous amb els vots a favor de l’equip de govern i la resta de grups, i les abstencions de la CUP, una moció a favor del compliment de la llei catalana contra la pobresa energètica. Aquesta proposta exigeix garantir els serveis bàsics de llum i gas a persones en situació de vulnerabilitat, i establir convenis amb les empreses subministradores de gas i llum.

Per la seva part, la CUP ha presentat una moció per avançar cap una fiscalitat més justa i progressiva, la qual ha estat desestimada al rebre els vots en contra de l’equip de govern i les abstencions de la resta de grups. La proposta planteja revisar els valors cadastrals a la baixa per als particulars, i crear un impost sobre béns immobles diferenciat per a empreses i superfícies comercials.

D’altra banda, s’ha aprovat l’adaptació del Pla Estratègic de Subvencions al pressupost de l’exercici 2017. Fruit d’aquest acord, el consistori concedirà enguany més de 400.000 euros en concepte de subvencions, beques i ajuts.

El ple va començar amb un minut de silenci per les morts de Tomàs Pujol, exregidor del consistori; Gener Gonzalvo, exdirector de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell, i els dos agents rurals assassinats a Aspa. A més, i per primera vegada, el ple s’ha pogut seguir en directe via streaming a través del canal de Youtube del consistori, accentuant d’aquesta manera la transparència de l’ens.