Tàrrega cedirà uns terrenys a l’Institut Alfons Costafreda per ampliar el centre educatiu

10/05/2019

També rep llum verda el pla de mobilitat urbana sostenible

L’Ajuntament de Tàrrega cedirà uns terrenys municipals de 1.711 metres quadrats de superfície per possibilitar l’ampliació i reforma de l’Institut Alfons Costafreda. Les finques, adjacents a l’equipament educatiu, formen part del recinte del càmping municipal i és previst adequar-les de forma provisional com a zona esportiva i lúdica per a ús del centre docent. El Ple de Tàrrega va aprovar per unanimitat en la sessió plenària celebrada dijous d’incoar l’expedient de mutació demanial per posar els terrenys a disposició del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L’Institut Alfons Costafreda podrà així abordar l’ampliació de les seves instal·lacions en substitució dels mòduls prefabricats que actualment ocupen part del pati, el qual s’ha vist reduït per la manca d’espai. L’ampliació del centre, imprescindible davant l’increment d’alumnat, compta amb una partida de 2,3 milions d’euros del Govern català. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha posat de relleu la significació d’aquest acord, que dona resposta a la necessitat urgent d’ampliar el centre docent.

Es rebaixa fins a 21 dies el termini de pagament a proveïdors
D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega ha reduït fins a 21 dies la mitjana de pagament de factures als seus proveïdors. Així es va informar en el decurs de la sessió del Ple, quan es va donar compte dels informes sobre el compliment de la Llei de Morositat. Són dades corresponents al primer trimestre del 2019. La capital de l’Urgell compleix, per tant, amb la Llei de Morositat, la qual fixa el llindar de pagament a proveïdors de les administracions públiques en un màxim de 30 dies.

Llum verda al pla de mobilitat urbana i sostenible
En la mateixa sessió també va prosperar per unanimitat el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible del municipi. Es tracta d’una eina de treball que defineix pautes estratègiques per millorar la convivència a la via pública entre vehicles de motor, ciclistes i vianants. El document aposta per la pacificació del trànsit, l’ús del transport públic i els desplaçaments en bicicleta i a peu. El document s’ha redactat a partir d’una diagnosi realitzada avaluant la situació actual pel que fa a la circulació i l’estacionament. El pla ha combinat l’anàlisi tècnic amb un procés de participació amb associacions de comerciants, veïns, escoles, empreses de transport i altres.

Acord per aplicar el pla intern d’igualtat d’oportunitats dona-home
En el decurs de la sessió, la darrera de caràcter ordinari del present mandat, el Ple va donar el vistiplau de forma unànime al pla intern d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes (2019-2022) de l’ens local, que es basa en eliminar els desequilibris per raó de sexe. Així mateix, introdueix la perspectiva de gènere en els processos de promoció i desenvolupament professional en el si de la plantilla municipal.

Mesures de protecció mediambiental en finques rústiques municipals
D’altra banda, es va aprovar per unanimitat un conveni entre l’Ajuntament de Tàrrega, el Departament d’Agricultura, Infraestructures.cat i Aigües del Segarra – Garrigues per la implantació de mesures correctores d’impacte ambiental en finques rústiques municipals situades als pobles de Claravalls i Santa Maria de Montmagastrell, en la zona de protecció d’aus estepàries. En aquest sentit, s’afavorirà la presència vegetal que afavoreixi les poblacions d’aus com és el cas del xoriguer. Així mateix, s’instal·laran estructures per facilitar la nidificació. En l’apartat de mocions, va rebre llum verda una proposta presentada pel grup municipal de la CUP expressant el suport a la iniciativa legislativa popular (ILP) en favor de la rebaixa dels preus universitaris a Catalunya. Per contra, es va desestimar una altra moció de la CUP de "denúncia i rebuig als privilegis dels regidors de l’Ajuntament de Tàrrega".

Infolleida