Tàrrega es mobilitza contra l’alzheimer amb activitats benèfiques de sensibilització

19/09/2018

L’Associació Alzheimer Tàrrega i Comarca promou una conferència, un espectacle musical i una marxa popular

Conferències sobre l’alzheimer, una marxa popular i un espectacle benèfic són algunes de les activitats que l’Associació Alzheimer Tàrrega i Comarca ha preparat amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els estralls que provoca aquesta malaltia en les persones que la pateixen i els seus familiars. Les activitats per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer començaran el pròxim dia 21 i s’allargaran fins al 30 de setembre. A més, no tindran lloc únicament a la capital de l’Urgell, sinó que també s’estendran a altres punts de la comarca.

Actualment s’estima que a Tàrrega unes 300 persones pateixen alzheimer. A l’Urgell en són 833, sense comptar les que tenen altres malalties neurodegeneretaives. És per això que entitat i l’Ajuntament de Tàrrega coincideixen en què les administracions públiques haurien de destinar ajuts per poder abordar la malaltia de forma integral.

A més de totes les activitats programades, l’entitat instal·larà diverses taules petitòries a diversos punts de Tàrrega el dia 22. També serà present a la Fira del Caçador, el dia 30 de setembre.

Francesc García