Tàrrega renova l’acord per contractar la llum de forma mancomunada

16/01/2017

La mesura pot suposar un estalvi de fins a 45.000 euros en la factura de la llum · Rebaixa de la despesa i aposta per la sostenibilitat ja que l’energia és 100% d’origen renovable

L’Ajuntament de Tàrrega, mitjançant un acord de la Junta de Govern Local, ha aprovat per a l’any 2017 la seva adhesió a la compra mancomunada de subministrament d’energia elèctrica a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). La mesura es traduirà en un 10% d’estalvi de la factura de la llum. En el cas de la capital de l’Urgell, es calcula que aquest model de contractació pot suposar fins a 45.000 euros de rebaixa en el cost de l’electricitat. Així mateix, l’empresa adjudicatària del subministrament, Endesa, proveeix energia verda, o sigui 100% d’origen renovable. L’esmentada contractació inclou el subministrament tant per a l’enllumenat públic com per als equipaments i edificis municipals.

Continuïtat a l’acord de l’any 2016 arran dels bons resultats

Tàrrega dóna així continuïtat a la compra agregada de llum a través de l’ACM, mesura que ja s’ha aplicat durant l’any 2016 “amb bons resultats pel que fa a estalvi de despesa i sostenibilitat”, segons ha manifestat l’alcaldessa Rosa Maria Perelló. Val a dir que el consistori targarí també optà per la central de compres de l’ACM a l’hora d’adquirir un nou vehicle per a la Policia Local. La mesura suposà un 15% d’estalvi per a les arques municipals.

Aposta per l’energia sostenible

Durant els últims anys, Tàrrega no només ha reduït el cost de l’energia elèctrica sinó també el volum de consum gràcies a accions d’eficiència energètica i mediambiental. La principal intervenció ha estat la substitució gradual de lluminàries de vapor de sodi per bombetes de tecnologia LED dins la xarxa d’enllumenat públic. La mesura s’emmarca dins el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) amb el compromís de reduir un 20% les emissions contaminants abans de l’any 2020. Les bombetes LED, a banda de ser menys contaminants, consumeixen menys energia. En aquest sentit, durant el 2016 Tàrrega ha reduït un 5% el volum de kW consumits en relació a l’any 2015.

Infolleida