Vallbona de les Monges impulsa el turisme de naturalesa amb els observatoris de fauna

10/07/2017

Al municipi també s’ha dut a terme el projecte dels estimaocells

Comunitat, patrimoni i biodiversitat són els tres valors que conflueixen a Vallbona de les Monges, on a unes antigues cabanes agricoles se’ls ha donat un nou us i se les ha convertit en un observatori de fauna, amb l’objectiu de convèncer a la comunitat de la importància de cuidar la fauna de la zona, i així poder millorar la biodiversitat i el medi ambient.

A través d’aquestes cabanes amb tots els marges de pedra seca, les quals daten de finals del segle XIX i principis del segle XX, els visitants poden conèixer el patrimoni faunístic de la zona des de ben a prop a través d’una petita finestra amb un vidre espia. D’aquesta manera, ja s’han observat més de 35 espècies diferents.

A més de treballar en la recuperació d’aquests espais i adaptar-los a un nou us, a Vallbona també han impulsat els estimaocells, un projecte de comunitat, on diverses famílies i grups d’amics del municipi han creat el seu estimaocells, uns ninots situats a la cruïlla amb la pista de Nalec, i que serveixen com a nius per als ocells.

A través d’aquests projectes es persegueix donar empenta al turisme ornitològic, una activitat de baix impacte i rendible al territori, a més de promocionar la comarca.

Francesc García