“El tema social és el més important i és on hem de posar més esforços”

15/02/2017

El president del Consell Comarcal de l'Urgell explica en una entrevista els temes més vigents a la comarca de l'Urgell

Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l’Urgell, s’ha entrevistat amb Urgell TV. En l’encontre s’han tractat els temes més latents a l’Urgell com ara la gestió dels pressupostos, la creació de la comissió de protecció civil i la cohesió de la comarca.

Enguany, el pressupost de l’ens va destinat als serveis socials. En aquest sentit, des del Consell Comarcal, i  través del Contracte Programa, es podrà comptar amb quatre treballadors nous. “Amb totes aquestes places podrem donar més bon servei a tota la comarca”, explica Bonjoch. Quan s’aprovin els pressupostos de la Generalitat, aquest contracte programa podria comptar amb nous serveis a l’Urgell. El Contracte Programa també ha permès la creació d’un banc d’aliments a cada municipi de la comarca, donant servei a tots els pobles petits.

La creació de la comissió de protecció civil és un altre dels temes importants de l’actualitat de l’Urgell. “En breu farem una reunió totes les parts implicades per començar a posar fil a l’agulla i fer una revisió de com tenim el territori”, detalla Bonjoch. Des del consell, ja s’han contractat dos enginyers, un de medi ambient i un altre de protecció civil, per començar a treballar en aquest aspecte.

Respecte a les beques menjador, el president ha puntualitzat que encara existeixen necessitats en aquest aspecte. En aquest sentit Bonjoch apunta que “el tema social és el més important i és on hem de posar més esforços”. Pendents de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, el consell espera rebre més recursos per pal·liar el problema.

Per a la cohesió de la comarca, el consell treballa en la creació d’activitats culturals conjuntes entre diversos municipis. A més, l’ens va crear l’estiu passat un carnet per a totes les piscines de la comarca, una iniciativa que consideren que va ser “un gran èxit”, i que aquest any s’ampliarà. Tot i això, el president assegura que encara existeixen moltes mancances als pobles petits de la comarca, una qüestió en la qual ja treballen.

Sobre la recollida de residus, el consell treballa per determinar el sistema de recollida de residus més adequat per a la comarca. A finals de l’any quan l’estudi sigui realitzat, es prendrà una decisió.

Per a continuar creixent com a comarca, Bonjoch apunta que “ens hem de creure el que tenim, el que som i la potència que tenim a cada municipi i pensar més en clau de comarca”.