Agramunt posa en funcionament dos punts de càrrega de vehicles elèctrics

26/11/2019

Estan situats a la plaça Fondandana a pocs metres de la C-14 al seu pas per Agramunt

L’Ajuntament d’Agramunt ha posat en marxa aquest dilluns els dos punts de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics que ha instal·lat al municipi. Els punts que s'han instal·lat a la plaça Fondandana tenen una potència de 50 kW i permeten la càrrega simultània de fins a quatre vehicles. Els sortidors de l’estació de càrrega elèctrica estan preparats amb connexions per a diferents mànegues que admeten vehicles amb connexió Menneke (tipus-2), CHAdeMO i Combo/CSS que són les més habituals.

Per poder fer ús d’aquests punts de càrrega els usuaris han de descarregar-se l’aplicació @chargeandparking a través de la qual han de fer el pagament i on es pot veure l'estat de càrrega del seu vehicle. L’aplicatiu també permet fer reserves del sortidor i informació sobre l’estat de l’estació de càrrega per saber si es troba en funcionament o no. Els carregadors s’han instal·lat en un punt estratègic, a pocs metres de la carretera C-14 que uneix els Pirineus amb el Camp de Tarragona al seu pas per Agramunt. L’estació permetrà que els usuaris de cotxes elèctrics puguin fer parada al municipi i realitzar compres o visitar Agramunt mentre es carrega el seu cotxe. L’estació a més també permetrà que els veïns agramuntins que disposin de vehicles elèctrics puguin fer una càrrega més ràpida que els carregadors domèstics no permeten. Els punts de càrrega d’Agramunt ja apareixen en totes les aplicacions i mapes de la comunitat d’usuaris de cotxes elèctrics.

A més, i per facilitar l’ús d’aquest tipus de vehicles, en el passat ple ordinari de l’Ajuntament d’Agramunt es va aprovar amb els vots favorables d'Acord d'Esquerra i l'abstenció del grup Junts per Agramunt una bonificació del 75% de l'impost per a vehicles elèctric o amb sistema híbrid.
Infolleida