Arnau Monné torna amb dues medalles del Campionat d’Europa d’Atletisme Sub-23

12/07/2021

L’atleta targarí obté el bronze en els 100 metres llisos i la plata en els relleus de 4x100 metres

El velocista targarí Arnau Monné va pujar dues vegades al podi del Campionat d’Europa Sub-23, disputat aquest cap de setmana a Tallinn, la capital d’Estònia. L’atleta de 20 anys va penjar-se la medalla de bronze en la competició de 100 metres llisos, la primera de la selecció espanyola masculina en la història d’aquesta modalitat, i la de plata en els relleus de 4x100 metres amb el combinat espanyol.

Monné va obrir el medaller el divendres en la competició de 100 metres llisos. Arribava a la cita després d’haver fet la mínima dues setmanes enrere al Campionat d’Espanya Absolut, on va ser cinquè. El targarí volia treure’s l’espina del darrer Europeu disputat a Suècia, quan va haver de retirar-se de la final a causa d’una lesió.

Després de realitzar la millor sortida, va aconseguir desmarcar-se dels seus rivals als primers metres i va ser capaç de mantenir la posició de podi en l’esprint final. L’organització va necessitar la foto d’arribada per verificar una medalla que es va endur superant per una centèsima (10.41) l’andalús Sergio López (10.42).

El targarí va celebrar la medalla obrint els braços amb eufòria conscient de la fita que acabava d’aconseguir. En declaracions facilitades per la Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA), va qualificar “d’un altre món” la medalla. Va confessar que per ell “ja era un assoliment ser aquí i entrar a la final era tot un premi, però la medalla era una cosa d’un altre món”.

Arnau Monné va aconseguir el seu segon podi el diumenge en la categoria de relleu 4x100 metres fent equip amb Pol Retamal, Sergio López i Jesús Gómez. El quartet espanyol va endur-se la medalla de plata aturant el cronòmetre en un temps de 39.00 i sent únicament superats pel combinat alemany.

D’aquesta manera, l’atleta targarí va tancar un cap de setmana històric a títol personal i per la selecció espanyola d’atletisme. Monné, de 20 anys, forma part de la disciplina del Barça, però entrena a Mollerussa amb el seu tècnic Fran Carrillo, on ho feia abans quan representava a l’AA Xafatolls.