El Festival Paupaterres i la Regidoria d’Acció Social de Tàrrega impulsen una aula musical per a infants i joves

14/06/2019

Fruit del projecte “Emmusica’t”, es crearà un taller de percussió que apostarà per la formació i la creativitat

El projecte solidari “Emmusica’t”, impulsat l’any passat per l’Associació Paupaterres de Tàrrega, permetrà la creació d’una aula de música per a infants i joves d’entitats socials. Juntament amb la Regidoria d’Acció Social s’impulsarà un taller de percussió per acostar la formació musical, potenciar el talent i fomentar la inclusió entre infants i joves. Així, s’impartirà un “Cercle de Percussió” al Centre Obert de Tàrrega el divendres 12 de juliol, segona jornada de celebració del Festival Paupaterres 2019. Els participants de l’aula crearan una orquestra de percussió única i singular deixant de banda diferències socials, d’edat, sexe o procedència. El taller anirà a càrrec dels musicoterapeutes Seve Velasco i Xavier Martinez, especialistes en aquest tipus de formacions. Mitjançant jocs, patrons i tècniques, es generaran coneixements musicals referents al timbre, ritmes, mètriques, dinàmiques, accents, etc.

La música, eina de transformació social
L’aula, coordinada per la Regidoria d’Acció Social, s’erigeix en el primer fruit del projecte “Emmusica’t”, que accentua la responsabilitat social del Festival Paupaterres. Segons els seus responsables, “el Paupaterres consolida una de les seves raons de ser: l'accés a la música i a la cultura ha de ser un dret bàsic de la ciutadania”. “Amb aquest projecte volem transmetre la idea que la música ens ajuda a formar-nos i a créixer en el conjunt de la societat. La música és una eina potent de transformació social”, afirmen els portaveus de l’Associació Paupaterres. Per la seva part, el regidor en funcions d’Acció Social, Joan Palou, ha agraït l’aportació del Paupaterres per fer realitat la creació de l’aula, “que esdevindrà un element significatiu d’integració i equitat social a través de la cultura”.

Ajuts a través del Got Solidari
Els fons per crear l’aula musical han estat aportats per la Regidoria d’Acció Social i els ingressos obtinguts amb la venda del ‘Got Solidari’, un vas reutilitzable que es va poder adquirir en el decurs del Paupaterres 2018. D’altra banda, aquesta acció de responsabilitat social també té un caire en favor de la sostenibilitat. L’adquisició dels ‘gots solidaris’ afavoreix la reducció de residus de plàstic ja que els espectadors poden usar el seu vas una i altra vegada durant la celebració del festival.

Paupaterres 2019, de l’11 al 13 de juliol
El 22è Paupaterres - Festival Musical d’Estiu de Ponent se celebrarà de l’11 al 13 de juliol a Tàrrega. El certamen, un dels referents més consolidats i amb més trajectòria en el seu àmbit, presentarà un projecte que inclou un ampli ventall estilístic, del pop-rock al rap'n'trap, sense oblidar les seves arrels situades en els sons mestissos, el folk o l’ska. Un total de 16 grups i solistes conformen el cartell: Oques Grasses,Lildami, La Sra. Tomasa, Tremenda Jauría, Balkan Paradise Orchestra, Sandra Bautista, El Diluvi,La Cobla Catalana dels Sons Essencials, The Targarians, La Terrasseta de Preixens, Sound de Secà, New York Ska–Jazz Ensemble, Mr. Hyde, Kapritxo, El Pot Petit i Mabel Flores, la qual substitueix El Senyor Peix.

Infolleida