El Moto Club Segre presenta el llibre dels seus cinquanta anys d’història

16/02/2019

Miquel Rovira és l’autor de ‘50è aniversari Moto Club Segre. 1969-2019’, que recull les fites d’una de les entitats referents de l’esport lleidatà

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit aquest divendres al vespre a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs la presentació del llibre ‘50è aniversari Moto Club Segre. 1969-2019’, amb el qual aquesta entitat referent de l’esport de casa nostra commemorarà el seu primer mig segle de vida.

El llibre és obra de Miquel Rovira, que ha estat present en l’acte d’avui juntament amb Lluís Capdevila, president del MC Segre, i el diputat Paco Cerdà, a més de Josep M. Mañé, president de la Federació Catalana de Motociclisme; Domènec Fernández, vicepresident de la Federación Española de Motociclismo; Manel Sirera, representant territorial de la Federació Catalana de Motociclisme a Lleida; Montse Parra, 4a tinent d'alcalde de la Paeria; Joan Segura, representant de la Secretaria General de l’Esport a Lleida; i representants dels ajuntaments d’Oliana, Bellpuig, Bassella i Ponts.

L’acte també ha comptat amb la presència de diferents pilots, com ara Emili Alzamora, Nani Roma o Xavi Galindo, i al Pati de l’IEI s’hi han pogut veure algunes motos de motocròs, d’enduro i també de velocitat, com la màquina amb la que Alzamora va guanyar el Campionat del Món de 125 cc. La Diputació s’ha fet càrrec de l’edició del llibre, amb 500 unitats i un cost aproximat de 6.000 euros.

Tal com ha assenyalat Rosa Maria Perelló en la seva intervenció, el Moto Club Segre és una de les entitats històriques de l’esport lleidatà i “tot un referent per al territori”. Fundat l’any 1969, i dedicat a l’organització i participació en competicions de motociclisme, ha estat al capdavant dels principals esdeveniments internacionals d’aquesta modalitat esportiva que s’han celebrat a les comarques de Lleida durant les darrers cinc dècades, destacant les proves corresponents als Campionats del Món de Motocròs, en recintes de referència com ara el de Montgai i el de Bellpuig. Tal com ha assenyalat Miquel Rovira, l’entitat destaca d’una banda per aquest ingent tasca organitzadora, amb “una trentena de curses anuals i quasi 800 proves en aquests 50 anys d’història”, però també per comptar “amb pilots de primer nivell, com Emili Alzamora, Nani Roma, Iván Cervantes, Oriol Mena i molts d’altres”, tot un ventall d’activitats que Rovira ha recollit en la seva obra.

Infolleida