La 20a Mitja Marató i 10 KM Ciutat de Tàrrega preveu superar els 400 atletes

28/09/2021

Se celebrarà el diumenge 10 d'octubre

Tàrrega celebrarà el diumenge 10 d’octubre la 20a edició de la Mitja Marató i 10 KM Ciutat de Tàrrega - 13è Memorial Eduard Garcia Piqué, convocatòria organitzada pel Club d'Atletisme 100x100 Fondistes amb suport de la Regidoria d’Esports. La cursa torna al calendari després de l’aturada de l’any passat a causa de la pandèmia i ho fa en una data que no és l’habitual, atès que tradicionalment tenia lloc al mes de maig, a les portes de la Festa Major. Tot i això, amb l’aixecament de restriccions sanitàries, l’organització no volia deixar passar l’oportunitat de celebrar la cursa aquest 2021.

Coincidint a més amb la commemoració de les 20 edicions de la prova, el Club d'Atletisme 100x100 Fondistes difondrà un recull fotogràfic i un vídeo repassant les dues dècades d’història de la cursa, “imatges que serviran per fer memòria i expressar el nostre reconeixement a les persones que la van impulsar”, segons ha explicat Eloi Escolà, president de l’entitat. L’organització preveu superar les 400 persones inscrites, xifra que posa de manifest les ganes de reprendre les competicions esportives al territori. Els circuits, amb sortida a 2/4 de 10 del matí des del Parc Esportiu de Tàrrega, combinaran asfalt i camí passant també per les poblacions de Vilagrassa, El Talladell, la Mora i Fonolleres. La inscripció és oberta al web www.fondistestarrega.com.

“La competició requerirà un important esforç logístic que es cobrirà amb l’ajut d’un centenar de voluntaris, als quals agraïm la seva valuosa tasca”, ha apuntat Jordi Cos, membre de la junta durant la roda de premsa de presentació de la cursa, que ha encapçalat l’alcaldessa, Alba Pijuan, acompanyada pel regidor d’Esports, Silveri Caro. La primera edil ha destacat “la il·lusió de poder tornar a recuperar aquesta prova presencialment”, ha animat la ciutadania a participar-hi i ha agraït la col·laboració de totes les persones voluntàries que la fan possible. Per la seva banda, Caro ha posat de manifest que “és essencial recuperar l’activitat perduda durant la pandèmia sobretot quan es tracta d’una cursa amb tant d’èxit i una de les més antigues de la demarcació”. De la mateixa manera, el regidor d’Esports ha convidat tothom a “prendre-hi part i a sortir als carrers a animar les persones participants”.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)