La Brigada de Tàrrega incorpora vuit treballadors de col·lectius vulnerables durant l’estiu

05/08/2020

Reben formació i s’encarreguen de diferents tasques com a operaris de neteja viària

L’Ajuntament de Tàrrega ha incorporat durant aquest estiu vuit treballadors procedents de col·lectius vulnerables dins el programa d’inserció SALT que organitza la Regidoria d'Acció Social d'Intervenció. L’objectiu d’aquest programa se centra en ajudar en la formació i dotar-los d’eines que els puguin facilitar l’accés al món laboral ordinari.

La iniciativa ja s’havia realitzat amb bons resultats en els últims anys, però enguany s’ha hagut de modificar el calendari de la formació a causa de la pandèmia de la Covid-19, ja que no es van poder començar les classes quan estaven previstes. D’aquesta manera, els treballadors estan compaginant la feina amb la formació que realitza l’Associació Alba a través d’una subvenció de la Fundació La Caixa. 

Les vuit persones contractades realitzaran serveis com a operaris de neteja viària a la Brigada Municipal durant els mesos d’estiu i són persones que han estat ateses pels serveis socials en trobar-se amb dificultats socioeconòmiques.

Des de la Regidoria d'Acció Social d'Intervenció s’ha destacat la importància d’aquests programes per ajudar a la inserció  laboral de col·lectius vulnerables i ha manifestat la voluntat de seguir-los aplicant en coordinació amb les entitats socials del municipi. Per la seva banda, des de la Regidoria de Serveis Municipals s’ha valorat l’aportació que realitzen aquestes persones seleccionades en els serveis de la Brigada, alguns dels quals estendran el seu contracte fins al mes d’octubre.

InfoLleida