La Cursa del Torró d'Agramunt arriba a la seva 30a edició

18/09/2019

La prova tindrà lloc el 13 d'octubre en el marc de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra

L’Ajuntament d’Agramunt i el Club Atlètic Escatxics ja ho tenen tot a punt per a la 30a edició de la Cursa del Torró. La prova que enguany arriba al seu 30è aniversari ha mantingut des dels seus inicis la data, i així ha format part durant aquestes tres dècades de la programació de la Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d’Agramunt. Enguany, la cita esportiva es farà el proper diumenge 13 d’octubre.

Com en edicions anteriors, l’esdeveniment es dividirà en dos recorreguts: la prova reina de la cursa amb una distància de 10.000m (per a categories de veterà a júnior) i un recorregut de 5.000m (per a categories de vetarà a infantil). A més, un cop es donin per finalitzades les curses d’aquestes dues distàncies es faran curses infantils per a categories d’alevins a pre-benjamins. El recorregut es desenvoluparà principalment per camins amb una part urbana per dins Agramunt.

Les inscripcions es poden fer a través del web www.agramuntesports.cat. El preu d’inscripció a les curses és de 12€ i inclou l’obsequi commemoratiu de la cursa, un avituallament a l’arribada i una bossa amb obsequis per a tots els participants. Les inscripcions de les curses infantils són gratuïtes. Aquest any a més, es farà un sorteig de material esportiu entre les trenta primeres inscripcions de la cursa de 10 i la de 5.

30 anys de cursa
Des de la seva primera edició l’any 1989 fins a l’actualitat han passat 30 anys. Durant aquestes tres dècades, la cursa ha patit canvis i modificacions que s’han anat actualitzant als nous temps i tendències.

La iniciativa va néixer amb la voluntat de voler fer venir els millors corredors a la població. Aquesta motivació i els premis en metàl·lic per als guanyadors, van ser el preludi de la primera edició de la cursa. Amb el pas del temps, la cursa ha anat variant la filosofia inicial i ara s’ha consolidat com una cursa familiar, oberta a tots els públics amb un caràcter més lúdic i participatiu i amb l’atractiu de la fira.

Infolleida