L'Ajuntament de Bellpuig denuncia que l'operació antidroga va "vulnerar" els drets dels infants

21/11/2019

Alerten que tres menors d'entre 4 i 9 anys van veure l'entrada policial per detenir el seu pare i critiquen el dispositiu

La Regidoria d'Educació i Igualtat de l'Ajuntament de Bellpuig ha emès un comunicat aquest dijous per criticar l'operatiu policial antidroga que la Guàrdia Civil va portar a terme dimecres al municipi amb la detenció d'almenys un home. Segons la regidoria, cap a les vuit del matí, quan la policia va esbotzar la porta del domicili del detingut, tres infants d'entre 4 i 9 anys van veure "violats" els seus drets i van haver de veure "atemorits" com els agents irrompien al seu domicili i l'escorcollaven per després emmanillar el seu pare. Segons el consistori, no va ser fins que una veïna, "de forma persistent" va demanar endur-se els menors a casa seva, que la policia va accedir a retirar-los del domicili.
Sense entrar a qüestionar els fets que van provocar la intervenció policial, des de la Regidoria d'Educació i Igualtat de l'Ajuntament de Bellpuig s'exigeix que es revisin i s'apliquin els protocols adequats per salvaguardar els drets dels infants en aquest tipus d'operacions. Així mateix, han assegurat que vetllaran per "garantir" que aquests infants reben l'atenció necessària davant els fets ocorreguts. Així mateix, estudiaran emprendre les mesures i accions necessàries per garantir que no es torni a produir una situació similar al municipi.

El detingut de Bellpuig s'emmarca en un operatiu policial de la Guàrdia Civil ordenat per un jutjat de Palma, que va concloure amb 33 detinguts, 9 dels quals a Ponent. Els agents van registrar i escorcollar durant tot el dia 34 habitatges de Lleida, Barcelona, Osca i Mallorca, com ara Santa Margarida de Montbui (Anoia), a la partida de Llívia de Lleida, Bellpuig (Urgell), Almacelles (Segrià) i Castellnou de Seana (Pla d'Urgell). En ells es va comissar cocaïna, haixix, èxtasi i marihuana així com diners en efectiu, un vehicle amb doble fons, bàscules de precisió, armes de foc "aparentment simulades" i una pistola tasser.
ACN