L’empresa que gestiona la piscina coberta de Tàrrega sol·licita la resolució del contracte

09/07/2021

Espai Esports Tàrrega SL ha traslladat la petició a l'Ajuntament després d’entrar en procés de liquidació

L’Ajuntament de Tàrrega ha rebut una petició de l’empresa adjudicatària de la gestió de la piscina coberta municipal per resoldre el contracte administratiu adduint que es troba en procés de liquidació. Aquest fet suposa la dissolució de l’entitat Espai Esports Tàrrega SL i l’extinció del contracte en vigor davant la impossibilitat de continuar prestant el servei.

La notificació de liquidació de l’empresa gestora ha arribat després que els serveis jurídics de l’Ajuntament es posessin en contacte amb els seus representants per planificar la reobertura de la piscina un cop acabades les obres de reparació que s’hi estan duent a terme. Atenent la llei de contractació del sector públic, el consistori targarí acceptarà la resolució de contracte atribuïda a la situació de liquidació.

Espai Esports Tàrrega SL també ha sol·licitat una indemnització per danys i perjudicis en concepte de l’incompliment de les obligacions per part de l’Ajuntament a causa de la clausura de l’edifici a partir del març del 2020. El consistori preveu desestimar la petició reclamada per l’empresa de 743.075,55 euros al·legant la necessitat de garantir la seguretat dels usuaris davant la situació d’emergència ocasionada per la pandèmia.

Obres de reparació

El consistori també es va fer càrrec de les tasques de manteniment, neteja i vigilància durant aquest període, així com les obres de rehabilitació amb caràcter d’urgència, ja que Espai Esports Tàrrega SL va manifestar la impossibilitat d’assumir-ne els costos.

L’Ajuntament de Tàrrega ja estudia noves fórmules per poder reobrir l’equipament tan aviat com sigui possible. Abans de la reobertura, però, caldrà finalitzar els treballs de millora de l’equipament per arreglar les deficiències estructurals que van iniciar el passat mes de febrer i ara es troben a la fase final.

L'Urgell TV / Foto: Ajuntament de Tàrrega