‘Lo Memefest’ bat tots els rècords i esgota les entrades per a La Ruina i La Nit dels Monòlegs

03/10/2022

S’han venut tots els packs Memecenes, que col·laboren en la supervivència econòmica del festival

La 4a edició de Lo Memefest, el Festival de l’Humor de Ponent organitzat per l’Associació Agrat, va camí de batre tots els rècords d’assistència en la desena d’actes que s’han preparat des d’aquest dimecres 5 d’octubre fins al dissabte 8. El certamen ja ha penjat el cartell d’entrades esgotades per als espectacles de pagament La Ruina, que tindrà lloc divendres a les 22.30h al Teatre Ateneu de Tàrrega, i La Nit dels Monòlegs, que se celebrarà al Mercat Municipal el dissabte a les 22.30h. A més, també s’han venut tots els packs Memecenes, que col·laboren en la supervivència econòmica del festival, i s’espera una alta assistència en la resta d’actes gratuïts que ha preparat l’organització.

Lo Memefest donarà el tret de sortida el dimecres 5 d’octubre a les 22h amb ‘La Rostida’, un innovador format presentat pels monologuistes Marc Sarrats i Manel Vidal que s’ha fet amb col·laboració La Fera, la nova fàbrica de creació digital que impulsa projectes audiovisuals en català. Aquest concurs en format ‘roast’ s’enregistrarà des del Local de Socis de l’Ateneu de Tàrrega i s’emetrà en directe al canal de Twitch de ‘Lo Memefest’ perquè tothom ho pugui seguir.

El dijous 6 d’octubre a les 20h s’inaugurarà una exposició itinerant a diversos aparadors de comerços buits de la ciutat sota el nom ‘The Memefest Files’, on s’aprofundirà en clau targarina en els majors misteris de la humanitat per descobrir les conspiracions de Km 0. Els comissaris de l’exposició faran un recorregut i explicaran els secrets més ben guardats amb una ruta- perfomance que començarà a La Soll. Posteriorment, tothom que vulgui podrà visitar l’exposició fins al diumenge 18 d’octubre a través dels diferents codis QR que permetran viure una experiència immersiva en aparadors de la ciutat on actualment no hi ha activitat comercial. El mateix dijous a les 22h a la Plaça de les Nacions, tindrà lloc l’espectacle ‘Improsia’, a càrrec de la companyia lleidatana amb el mateix nom. A partir de les frases del públic, sorgiran escenes que poden acabar en moments surrealistes. L’accés és gratuït a tothom i agafa el relleu dels shows dels ‘Improssibles’ que s’havien celebrat en les primeres edicions.

El divendres a les 19.30h a La Soll s’impartirà un taller d’humor sobre com funciona l’APM a càrrec d’un dels seus guionistes, El popular tuitaire @EscurcoNegre (Edgar Ballarín). Posteriorment, tindrà lloc la primera edició de la Fira del Planxat, un homenatge gastronòmic a un dels plats més estimats de les terres urgellenques amb una degustació de pa amb tomata, formatges fos i fuet ben calent a la planxa realitzat pel CAU de Tàrrega i només per a Memecenes. Finalment, un dels plats forts de la quarta edició de Lo Memefest serà l’emissió i gravació del popular podcast d’humor La Ruina al Teatre Ateneu les 22.30h.

El dissabte 8 d’octubre a les 12.30h tindrà lloc a la Soll el vermut-debat ‘Què ens fa riure als catalans?’ amb Òscar Andreu, Natza Farré, Júlia Cot i Mercè Sarrias i presentat per Marina Rúbies. A les 17.30h als Cinemes Majèstic es retrà un homenatge als 20 anys de la fi de la sèrie Plats Bruts i es projectaran els 3 millors capítols amb la presència de la guionista de la sèrie, Mercè Sarrias. A les 22.30h, al Mercat Municipal, arribarà el torn de La Nit dels Monòlegs amb Xavi Daura, Vanessa Lokiu, Marta Bosch, Mockudrames, Hannah Becker i Marc Martínez. Una vegada finalitzat el show, el Mercat es transformarà en una gran pista de ball per viure la gran festa final amb DJ’s, barra i moltes sorpreses.

L’organització espera repetir els èxits de les darreres edicions i ha volgut agrair el suport dels col·laboradors de l’esdeveniment com la Regidoria de Cultura i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega, Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, Dispromedia, Circuit Urgellenc Majèstic, Pastisseria Nicolau, La Soll i el CAU de Tàrrega.

InfoLleida