'L'Urgell et repta' a fer activitat física i descobrir la comarca

10/12/2020

Es realitzaran 4 sortejos setmanals entre totes les persones que hagin assolit el repte de la setmana

El Consell Esportiu i el Consell Comarcal de l'Urgell presenten dos projectes per dinamitzar l'activitat física a la comarca.

D'una banda, es llençaran sis reptes setmanals a les xarxes socials amb tres nivells físics diferents per fer a peu i en bicicleta. La competició s'iniciarà el dilluns dia 21 de desembre i per completar els reptes, s'ha d'aconseguir l'objectiu proposat en una sola sortida. Cada setmana es pot participar en un dels nivells i optar per fer un o els dos reptes que es proposen. 

L’Urgell et repta! està destinat a tot tipus d’edat i nivells de condició física ja que la voluntat és establir interacció entre els esportistes experimentats i animar a fer activitat física en família. Per això,  s’han creat creat tres nivells de dificultat: verd (iniciació), groc (intermedi) i vermell (experimentat).

Els canals de comunicació per poder veure els reptes seran a la pàgina web del Consell Esportiu de l’Urgell www.ceurgell.cat i els següents perfils d’Instagram: @consellesportiuurgell, @cc_urgell, @ajuntamenttarrega, @ajuntamentdebellpuig i @aj_agramunt. 

Els esportistes hauran de guardar els seus resultats mitjançant foto o captura de pantalla de la App que hagin utilitzat per enregistrar-los. Si no en tenen cap, des del Consell Esportiu de l’Urgell se’ls facilitarà un tutorial sobre com descarregar-se’n una de gratuïta.

Aquests resultats s’hauran de compartir (foto o captura de pantalla) a Instagram o enviar-los per correu electrònic a [email protected] en el moment que finalitzin un repte.

Per tenir en compte la participació, caldrà incloure en el text de la publicació la menció a @cc_urgell i al @consellesportiuurgell. A més, si els participants són d’Agramunt, Tàrrega o Bellpuig hauran de mencionar el seu ajuntament i per a la resta de municipis no serà necessari mencionar el municipi. A la mateixa publicació caldrà fer-hi constar també el # del repte al qual es participa.

Aquest esdeveniment es basa en una concessió de premis a través de sorteig i no de classificació atès que l'objectiu és establir una interacció entre participants de diferents condicions físiques. Els premis que se sortejaran seran xecs regals a bescanviar en establiments de la comarca ja que és una bona manera de revertir en el territori i ajudar els petits comerços que han vist afectada la seva facturació durant aquests últims mesos.

Es realitzaran 4 sortejos setmanals entre totes les persones que hagin assolit el repte de la setmana. Finalment es compartirà a xarxes socials i web la classificació per municipis dels quilòmetres acumulats.

Rutes de marxa nòrdica
Una segona actuació consisteix a digitalitzar 6 rutes d'entre 7 i 15 km per fer amb marxa nòrdica. Inicialment s’estan valorant les opcions de Rocafort de Vallbona, el Vilet i Ossó de Sió. Aquestes rutes quedaran enregistrades per ser utilitzades en diferents formats GPS i distribuïdes en les pàgines web i xarxes socials del Consell Comarcal i el Consell Esportiu, per tal que els usuaris les puguin consultar i descarregar quan vulguin. Aquest treball ens pot permetre en un futur utilitzar aquestes rutes per desenvolupar-hi tallers i trobades de marxa nòrdica.

L’objectiu és apropar aquesta pràctica a les zones rurals de la comarca oferint-los una proposta que respongui a la demanda de turisme esportiu i a la vegada dinamitzi econòmicament aquests pobles.

Els premis que se sortejaran seran xecs regals a bescanviar en establiments de la comarca. Les activitats es financen a través d'una subvenció de més de 5.400 euros de la Diputació de Lleida i la col·laboració dels ajuntaments d'Agramunt, Bellpuig i Tàrrega.

InfoLleida