Millores a la via i rehabilitació de patrimoni centren les sol·licituds de Tàrrega al PUOSC 2020-2024

27/11/2019

La capital de l’Urgell opta a un ajut màxim de 250.000 euros, per als quals ha presentat tres projectes vinculats al Camí de Sant Jaume, el Museu Trepat i la mobilitat urbana

L’Ajuntament de Tàrrega ha demanat ajuts econòmics per a diferents projectes de millora de via pública i equipaments a través de la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), corresponent al període 2020-2024. Segons ha aprovat la Junta de Govern Local, s’han sol·licitat subvencions dins la línia d’inversions en matèria d’accessibilitat, sostenibilitat i rehabilitació del patrimoni local. Tàrrega podrà rebre fins a un total màxim de 250.000 euros en ajuts. Els tres projectes de competència municipal que optaran a ser subvencionats són els següents:

  • Projecte de millora de l’accessibilitat i l’eficiència energètica de l’enllumenat públic a la via pública per on discorre el Camí de Sant Jaume (408.000 euros).Es tracta de millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic i de l’accessibilitat a la plaça d’Urgell, carrer d’Urgell i avinguda de Fàtima.
  • Projecte de millora de l’accessibilitat i l’eficiència energètica de l’enllumenat públic als itineraris del Pla de Mobilitat Urbana de Tàrrega (306.000 euros). L’objectiu és modernitzar l’enllumenat públic als districtes Carme i Llevant, fer diverses obres d’accessibilitat, ampliar la vorera sud del carrer de Ramon i Cajal, ampliar la vorera oest del carrer de Santa Clara i arranjar la plaça de les Bòbiles.
  • Projecte de rehabilitació de l’edifici residencial dins del conjunt arquitectònic industrial de la fàbrica Cal Trepat de Tàrrega: (580.691 euros).La voluntat és rehabilitar per a usos culturals l’antic edifici residencial de la factoria J.Trepat, un dels espais del complex que resta pendent d’obrir al públic de forma permanent.

Tàrrega proposa així destinar el finançament del PUOSC a actuacions urbanístiques que ajudaran a consolidar estratègies de desenvolupament territorial, com és el cas del Camí de Sant Jaume o el Museu Trepat, a més de millorar espais públics per a una major qualitat de vida de la ciutadania.

Infolleida