Reciclar llaunes i ampolles de plàstic a Tàrrega tindrà premi

01/12/2020

Serà gràcies al sistema ‘Reciclos’ d’Ecoembes, que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia el reciclatge amb incentius que ajuden a millorar l’entorn

Tàrrega se suma al projecte ‘Reciclos’ d’Ecoembes que recompensarà el bon reciclatge d’envasos de plàstic, concretament de llaunes i ampolles. Per participar, els ciutadans s’han de registrar a l’aplicació, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels 86 contenidors grocs que hi ha a la ciutat. En fer-ho, obtindran punts que podran bescanviar per diferents recompenses. La iniciativa té com a objectiu augmentar les xifres de reciclatge.

Entre els incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible o accions per millorar l’entorn, com la instal·lació d’un punt d’aparcament per a bicicletes.

D’altra banda, des del Consell Comarcal de l’Urgell s’ha recordat que a l’abocador comarcal entren cada dia 30 tones de rebuig, de les quals 13 procedeixen del municipi de Tàrrega.

Es preveu que al 2021 aquest sistema pioner de reciclatge arribi a totes les regions de l’Estat.

Noèlia Burgos