Sant Martí de Riucorb promou l’exercici físic entre la població de més de 50 anys

16/03/2017

El projecte anomenat ‘Fem salut, fem vida!’ fa cinc anys que vetlla per l’educació sanitària i la pràctica d’activitat física moderada

Practicar activitat física moderada de manera regular és una eina efectiva de prevenció secundària i terciària que presenta pocs efectes negatius, sempre que es dugui a terme amb el control i la supervisió adequats. Per això, un grup de prop de 30 dones majors de 50 anys de Sant Martí de Riucorb participen cada dimarts i cada dijous en el projecte “Fem Salut, fem vida!”, que lidera la infermera de l’Equip d’Atenció Primària Bellpuig, Mª Lluïsa Salvia.

A través d’aquesta activitat, les participants aconsegueixen millorar el moviment, evitar i corregir les males postures, i prevenir les atròfies musculars i l’osteoporosi.

A més, durant aquestes sessions que tenen una durada de 50 minuts, es dedica un temps a l’educació sanitària i es tracten qüestions com ara els hàbits saludables, l’alimentació i l’activitat física.

Aquest dones també participen anualment en La Marató de TV3, on representen les coreografies que dissenyen i assagen durant tot l’any.

Francesc García