Tàrrega homenatjarà Pierre Oriola, campió del món de bàsquet, el dilluns 23 de setembre

18/09/2019

La capital de l’Urgell retrà tribut al llorejat esportista targarí en un doble acte a la Casa Consistorial i al Pavelló del Club Natació Tàrrega, obert a tothom

Tàrrega tributarà un homenatge a Pierre Oriola, que el passat diumenge es va proclamar campió del món de bàsquet. L’acte tindrà lloc el dilluns 23 de setembre i estarà organitzat per l’Ajuntament de Tàrrega amb suport del Club Natació Tàrrega, on Oriola va iniciar la seva trajectòria en el món del bàsquet, dels 12 als 16 anys. El targarí ha estat un dels jugadors clau dins la selecció espanyola que ha guanyat el Mundial de Bàsquet disputat a la Xina. Pierre Oriola rebrà així dilluns el caliu dels seus conciutadans, familiars, aficionats i seguidors en un doble acte de reconeixement que tindrà dos escenaris.

A les 7 de la tarda s’oferirà una recepció institucional a la Sala de Plens de la Casa Consistorial, on Pierre Oriola serà rebut per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i la resta de l’arc consistorial. També signarà al Llibre d’Honor del municipi. L’acte és obert a tothom.

Tot seguit, a les 8 del vespre, Pierre Oriola i les autoritats municipals es desplaçaran cap al Pavelló del Club Natació Tàrrega, on s’oferirà una demostració dels equips de bàsquet de l’entitat, salutacions a l’afició i parlaments institucionals. L’acte també és obert a tothom.

El pivot Pierre Oriola Garriga té 26 anys d’edat i fa 2,06 metres d’alçada. La seva carrera ha estat ascendent i l’any 2017 es proclamà campió de la Lliga ACB amb el València Bàsquet Club sota les ordres del tècnic Jaume Ponsarnau, també natural de Tàrrega. Anteriorment havia estat jugador del Manresa, el Lleida i l’Osca entre altres. Des de la temporada 2017 – 2018 és jugador del FC Barcelona de bàsquet. Es dona la circumstància que Tàrrega compta ara amb dos campions del món, ja que el futbolista Joan Capdevila formà part de la selecció espanyola que conquerí el Mundial de Sudàfrica 2010.

Infolleida