Tàrrega lliura a les escoles 150 exemplars d’un conte infantil que fomenta les adopcions de gossos

04/12/2019

Es tracta del llibre ‘Teo, un caçador de somnis’, editat en benefici de la Protectora d’Animals de la capital de l’Urgell

L’Ajuntament de Tàrrega ha lliurat als centres escolars de la ciutat 150 exemplars del conte infantil ‘Teo, un caçador de somnis’, editat en benefici de la Protectora d’Animals de la capital de l’Urgell. La Regidoria d’Educació ha adquirit els volums, valorats en 1.575 euros, amb la finalitat de conscienciar els infants contra l’abandonament dels animals domèstics i en favor de l’adopció i l’apadrinament. L’acció forma part del Pla Educatiu d’Entorn. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; el regidor d’Educació, Xavier Rossell-Aparicio; i la regidora de Medi Ambient, Teresa Sala; han entregat els llibres als representants de les escoles Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Maria Mercè Marçal, Escola Pia, Sant Josep Vedruna i Alba. Des de l’Equip de Govern es fa una crida "per eradicar l’abandonament de mascotes i promoure les adopcions i apadrinaments de gossos i gats perquè tinguin una vida més digna i confortable", valors de respecte vers el món animal que promou la publicació.

Conte inspirat en una història real

El llibre s’inspira en la història real del gos caçador Teo, que fou abandonat i posteriorment acollit a la Protectora d’Animals de Tàrrega. Les autores del text són Mireia Segarra i Olga Marsal (voluntàries de l’entitat) i Georgine Miret, que s’ha fet càrrec de les il·lustracions. Publicat per Diversa Ediciones, el conte destina els beneficis de les vendes a les activitats de la Protectora d’Animals. L’obra es presentà el passat octubre en el marc de la 20a Fira del Medi Ambient i a hores d’ara marxa ja per la segona edició. Les autores s’han ofert a narrar el conte als centres educatius i ja tenen data confirmada a l’Àngel Guimerà i al Maria Mercè Marçal. El llibre transmet el missatge que "els animals en general i els gossos en particular tenen sentiments i és obligat donar-los una vida feliç", afirmen les autores. "A la vegada també expliquem com funciona una protectora i la importància de l’adopció", assenyalen. Els membres de la Protectora d’Animals de Tàrrega tenen cura actualment de 88 gossos acollits i es mostren satisfets pel bon ritme d’adopcions i apadrinaments. "Tot i això, encara tenim molts més gossos que esperen una nova llar", afegeixen.

Infolleida