Tàrrega manté la Temporada de Teatre oferint 8 muntatges fins al desembre amb aforament reduït

14/09/2020

Es garantirà la distància entre el públic, al qual se li prendrà la temperatura

La Regidoria de Cultura de Tàrrega oferirà a partir del 25 de setembre una nova edició de la seva Temporada de Teatre, la qual extremarà els protocols sanitaris de prevenció contra la Covid-19. Serà ja la 26a edició d’un dels cicles escènics més veterans de les terres de Lleida i que no es resigna a caure del calendari sense deixar de garantir alhora la salut de les persones assistents. Per això, es reduirà l’aforament del Teatre Ateneu al 50% amb separació cada dues butaques i serà obligatori l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic. També es prendrà la temperatura en accedir a la sala, amb entrada i sortida esglaonada del públic. No es distribuiran programes de mà i l’espai es desinfectarà després de cada funció.

“Amb la reducció de butaques disponibles, la temporada teatral pot rebre també menys ingressos per la venda d’entrades però no volem renunciar a una programació estable que any rere any – i ja fa més d’un quart de segle - consolida Tàrrega com un dels epicentres culturals del territori”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Carlos Vílchez. L’edil també ha posat l’èmfasi en “la vocació de servei públic que ara, més que mai, desenvolupa la cultura”. La programació es presentà anit en un acte celebrat a la plaça dels Comediants, durant el qual la tècnica de Cultura, Teresa Garcia, desgranà les 8 propostes del cicle. “La temporada es desenvoluparà fins al desembre, i no fins al febrer com és habitual, a l’espera de com evolucioni la pandèmia”, ha assenyalat. “Si tot va bé, passaran per Tàrrega les últimes propostes de noms destacats com Abel Folk, Laura Conejero, Sergi Belbel, El Espejo Negro o la nova aliança artística entre T de Teatre i Dagoll Dagom”, ha explicat.

Tàrrega aixecarà el teló el divendres 25 de setembre amb la peça “La revelació” de TeatrodeCERCA. Es tracta d’una de les propostes finalistes del Premi de Teatre BBVA 2020, que cada any s’atura a la capital de l’Urgell. El certamen porta aquesta vegada un text de Jorge-Yaman Serrano que denuncia la corrupció i els abusos de poder per part dels governs i les grans empreses. Els protagonistes són els tres grans “whistleblowers” digitals actuals: Julian Assange, Chelsea Manning i Eduard Snowden, actualment a l'exili i la presó.

El dissabte 3 d’octubre sortirà a escena “Alguns dies d’ahir de Jordi Casanovas amb un repartiment que encapçalaran Abel Folk i Míriam Iscla. Serà la segona representació després d’una estrena que tindrà lloc la vigília. L’obra retrata la vida d’una família durant els quatre mesos políticament més transcendents i convulsos de la nostra història recent, entre setembre i desembre del 2017.

Les titelles destinades al públic adult tornaran a l’Ateneu de la mà de la companyia El Espejo Negro, uns vells coneguts de la Fira de Teatre – FiraTàrrega. La cita: el dissabte 24 d’octubre amb “Espejismo”, muntatge que reparteix a tort i dret reivindicant la llibertat d’expressió amb una factura tècnica impecable, sense parar de recollir premis allà on va.

Laura Conejero, Elisabeth Casanovas, David Vert i Eloi Sánchez integren l’elenc de “Monroe – Lamarr” sota la direcció de Sergi Belbel. El text es basa en una singular batalla entre dues dones excepcionals on es desgranen temes universals com la fragilitat de la fama, la caducitat de la bellesa, les manipulacions del poder, l’absurditat de la guerra o la submissió de la dona. Val a dir que la mítica actriu Hedy Lamarr també ha estat reivindicada com a enginyera i inventora d’un mecanisme similar a l’actual wifi. Guardonada amb el Premi Frederic Roda, l’obra desembarcarà a Tàrrega el dissabte 14 de novembre.

Prendrà el relleu el dissabte 28 de novembre el muntatge “Celebraré mi muerte”, una producció d’Alberto San Juan i Jordi Évole que narra l’experiència del metge Marcos Hourmann, condemnat per assassinat en aplicar una eutanàsia. La curiositat és que sobre l’escenari no compareixerà cap actor sinó el mateix Hourmann. És just i ètic tractar a Marcos d’assassí? Polèmic interrogant que es plantejarà al públic en aquesta nova mostra d’un gènere escènic en auge com és el teatre – documental.

Finalment, el dissabte 12 de desembre es clourà la temporada amb “T’estimo si he begut” de T de Teatre, l’aclamada companyia femenina que renova col·laboració amb Dagoll Dagom i a la qual s’uneix ara La Brutal. Es tracta d’una comèdia musical a partir de relats d’Empar Moliner adaptats als escenaris per ella mateixa. Sota la direcció de David Selvas, les quatre actrius incorporen al repartiment David Bages, Mercè Martínez i Ernest Villegas. El públic gaudirà d’històries esbojarrades i contradictòries que fascinen per la seva singularitat, totes protagonitzades per dones.

Totes les funcions tindran lloc a les 9 del vespre al Teatre Ateneu (“T’estimo si he begut” oferirà dues funcions: a les 18h i 21h).

A banda dels sis muntatges esmentats, també se’n sumaran uns altres dos adreçats al públic familiar: “MiraMiró” de Baal Dansa és un espectacle que homenatja l’obra plàstica de Joan Miró mitjançant arts audiovisuals i coreografies (diumenge 25 octubre, 18h). D’altra banda, Teatre Nu portaran “Kàtia”, que parla de l’adopció mitjançant la història d’una mare i una filla a la recerca de les arrels (diumenge 8 novembre, 18h).

Des d’avui dilluns ja es poden renovar els abonaments de la temporada passada. Els nous abonaments i entrades es posaran a la venda a partir del dimecres 16 i el divendres 18 de setembre respectivament. També s’oferirà l’opció d’abonar-se a tres o quatre funcions. Els tràmits es poden realitzar a través de La Botiga del Museu i el web www.culturatarrega.cat.

Infolleida