Tres entitats s’uneixen per reclamar un parc d'atletisme a Tàrrega

25/09/2021

Presenten el projecte als pressupostos participatius

Tres entitats locals i clubs esportius de Tàrrega (CEACA, 100x100 Fondistes i Club Alba) s’han unit per reclamar la construcció d’un parc d’atletisme envoltat d'una zona verda, un projecte llargament reivindicat a la ciutat. Consideren que és factible” i afirmen que “seria un equipament rendible” obert a tota la comarca i molt útil pels diferents clubs, entitats, escoles, instituts i públic en general.

Per aconseguir-ho, han dissenyat un parc d’atletisme amb zona verda central, que comptarà amb una pista d’atletisme de dimensions reglamentàries, anivellada, marcada i feta de terra compactada (sauló) i que estarà envoltada d’una zona verda amb activitats lúdico-esportives a l’aire lliure. Les entitats i clubs esportius de Tàrrega pensen que el lloc més idoni és l’esplanada de la zona esportiva. El projecte compta en una primera fase amb un pressupost aproximat de 48.000 euros.

Per fer-lo possible i aconseguir el finançament necessari, l’han presentat a la segona edició dels pressupostos participatius que impulsa pel consistori.

Les entitats detallen que el projecte suposa una primera fase totalment funcional. A partir d’aquí, l’equipament es podria ampliar amb futures partides que podrien incloure uns vestidors, un magatzem, unes graderies, una millora del material de la pista o el que es cregui convenient.

Els promotors del projecte afegeixen que pot ser un espai inclusiu i obert a la diversitat per tal de fomentar hàbits de vida saludable en diferents col·lectius que estan en risc d'exclusió social i/o vulnerables.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)