Un veí de Sant Martí de Maldà cedeix a l’ajuntament un parc dissenyat per ell mateix

21/12/2018

Juntament amb un terreny de 20 hectàrees

L’Ajuntament de Sant Martí de Maldà ha estat d’enhorabona, i és que Josep Amenós, un veí de 84 anys d’aquesta població, ha cedit al consistori una finca de 20 hectàrees en les que es troba un parc replet d’art que ell mateix ha creat. Al llarg i l’ample del parc es poden trobar desenes de símbols bíblics, altres relacionats amb l’aviació o la vida al camp, que el mateix Amenós ha fet durant molts anys.

Tot i que la donació s’ha fet aquest mes de desembre, el consistori no serà propietari dels terrenys fins l’any 2021, quan finalitzi el contracte amb l’actual arrendatari. Serà aleshores quan les finques es posaran a subhasta per períodes de quatre anys, amb la condició que els diners que es recaptin es destinin a actuacions de millora al parc. Ara per ara, l’objectiu del consistori és potenciar el aquest espai.

Durant tota la seva vida, Josep Amenós i el seu germà, que va morir l’any 2015, han col·laborat amb totes les entitats de Sant Martí de Maldà. Per agrair tots els gestos que han tingut, l’Ajuntament li retrà un homenatge i celebrarà un àpat popular.  

Francesc García