Bellpuig organitza una consulta en memòria de l'1 d'octubre

01/10/2020

L'ajuntament de Bellpuig ha organitzat una consulta popular per recordar el referèndum de l'1 d'Octubre. Enguany els veïns i veïnes han pogut escollir la ubicació en la qual es construirà un memorial a les víctimes de la Guerra civil espanyola. Es tracta d'una votació de caràcter presencial i telemàtica, a través d'internet, els empadronats al municipi podran votar fins al pròxim dia 11.

En memòria del referèndum de l'1 d'octubre del 2017, l'Ajuntament de Bellpuig ha organitzat una consulta popular per reivindicar el dret democràtic. Enguany, els empadronats al municipi s'han pogut pronunciar sobre en quin lloc col·locar un memorial a les víctimes de la Guerra civil espanyola. El consistori ha proposat dues ubicacions, i han deixat una tercera opció oberta per a altres possibles propostes.

El municipi va decretar l'octubre passat en una moció el dia 4 de gener com a dia de la memòria històrica, en record a les prop de 30 víctimes que van morir en el bombardeig del mateix dia del 1939.

A causa de la pandèmia, la votació és presencial i telemàtica. A través d'internet, els empadronats al municipi podran votar fins al pròxim dia 11.
David Figuerola