Bellpuig proclama la República Catalana

25/10/2017

Paral•lelament, l’Ajuntament ha aprovat una moció per exigir l’alliberament dels Jordis, i una segona de rebuig a l’aplicació del 155

Eufòria a Bellpuig on aquest dimecres els veïns han proclamat la República Catalana, a iniciativa del CDR del municipi urgellenc i de l’Assemblea Pagesa. Joan Estiarte i Eva Ibars, avi i neta, han estat els encarregats de llegir la proclamació, entre aplaudiments dels centenars de veïns que s’han congregat per ser testimonis del moment.

Minuts abans, l’Ajuntament de Bellpuig ha celebrat un ple extraordinari que ha donat llum verda per unanimitat a dues mocions. La primera, exigeix l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, presidents d’Òmnium Cultural i de l’ANC, respectivament. La segona, és un text de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

Desenes de veïns de Bellpuig han omplert la Sala de Plens de l’Ajuntament per acompanyar a l’equip de govern en l’aprovació dels dos textos. En acabar el plenari, veïns i regidors han cantat junts l’himne d’ Els Segadors.

Francesc García