Compte enrere per l’1-O amb celebracions als col•legis electorals

30/09/2017

El nou col•lectiu “Advocats per la democràcia” oferirà assessorament jurídic als votants durant l’1-O

A menys de 24 hores per a la celebració del referèndum, els municipis de l’Urgell busquen solucions per evitar que els col·legis electorals puguin ser precintats. És el cas d’Agramunt, on l’AMPA de l’Escola Macià Companys, col·legi electoral del municipi, ha organitzat la  Festa de la Tardor amb una marató d’activitats esportives i lúdiques durant tota la tarda i nit d’aquest dissabte.

A Tàrrega també està tot a punt per l’1 d’octubre. La capital de l’Urgell comptarà amb nou col·legis electorals: els col·legis Sant Josep, Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer, Manuel de Pedrolo, l’Escola Alba, el Centre d’Entitats, l’Escola Pia, el Museu Comarcal i l’Ajuntament.

Per garantir el dret a vot de tots els ciutadans, en els darrers dies s’ha constituït el col·lectiu “Advocats per la Democràcia”, que oferirà assessorament judicial a tots els votants, a la vegada que prestarà servei als detinguts, en cas que n’hi haguessin. Per aquesta tasca, posa a disposició de la ciutadania el telèfon 642 260 948.

Durant les poques hores que queden fins a l’obertura dels col·legis electorals, els municipis de l’Urgell continuaran celebrant diversos actes per mantenir els recintes oberts.

Francesc García