El Ple de Tàrrega insta per unanimitat a aturar el decret de menjadors escolars

23/11/2018

Posicionament a favor que les Ampes puguin continuar fent una gestió directa d’aquest servei

El ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha mostrat el seu suport a les Ampes de la ciutat i ha aprovat per unanimitat una moció contra el nou decret de menjadors que prepara el departament d’Ensenyament de la Generalitat, i pel qual les Ampes perdrien la gestió del menjador.

Una altra moció, que en aquest cas no ha prosperat, ha estat la presentada pel PSC i Comú amb el suport de la CUP, en defensa del sistema sanitària públic. Tot i que des de l’equip de govern la moció ha estat rebutjada en considerar que feia referència a aspectes tècnics, el regidor d’ERC, Jaume Folguera, ha expressat el seu suport als professionals del CAP de Tàrrega.

En la sessió, la CUP ha sol·licitat a dur a terme una vista pública per debatre el futur de la creu de terme de la plaça Major. Des de l’equip de govern han manifestat que aquest debat ja s’ha fet i que la creu es quedarà al seu actual emplaçament, tot i que serà descatalogada com a monument franquista.

En finalitzar el ple, tots els regidors del consistori, excepte els del PSC, han restituït les pancartes al balcó de l’ajuntament en defensa del presos polítics, després que fossin arrencades dies enrere.

Francesc García