Junts per Tàrrega insta el govern municipal que no transfereixi a l’Estat els estalvis dels targarins i targarines

11/08/2020

Rosa M. Perelló: “Aquests estalvis són fruit de l’esforç dels ciutadans de Tàrrega i s’han de reinvertir a la ciutat. És inacceptable que fem de banc del govern de l’Estat amb els nostres diners, i menys amb la greu situació que estem vivint”

Darrer comunicat de Junts per Tàrrega:

El passat 4 d’agost, el govern de l’Estat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) van arribar a un acord, amb l’únic suport del PSOE, que es va plasmar amb el Reial decret llei 27/2020. Aquest, en comptes de facilitar l’ús dels romanents de tresoreria per part dels ajuntaments, n’estableix la transferència voluntària de la seva totalitat, com a préstec, a l’Administració General de l’Estat, que el retornarà en un termini de 15 anys a partir de 2022.

Com a contrapartida, s’habilita un crèdit extraordinari de 5.000 milions d’euros al qual només tindran accés, en proporció a l’aportació que facin a l’Estat, els municipis que transfereixin els seus romanents, amb els riscos de liquiditat que això els comportarà, i deixa al marge aquells municipis que no poden fer-ho perquè no tenen romanents.

Val a dir que, en els darrers mesos, Junts per Tàrrega ha presentat dues mocions al Ple defensant que els romanents municipals es gestionin des del propi municipi. Per a la portaveu Rosa M. Perelló“necessitem nous instruments legislatius i econòmics a nivell municipal per poder afrontar amb garanties la crisi sanitària i, al mateix temps, fer polítiques de reactivació econòmica i d’inclusió social. Aquesta mesura del PSOE perjudica els ens locals i ens tracta com a menors d’edat”.

 

InfoLleida