La targarina Sara Bailac, nova portaveu adjunta d’ERC al Senat

25/05/2021

La senadora Sara Bailac serà la nova portaveu adjunta del grup d'Esquerra Republicana al Senat. Bailac assumeix el càrrec, després de la sortida de Picornell i completa, juntament amb Mirella Cortès i Gorka Elejabarrieta, d'Euskalerria Bildu, l'equip de portaveus del grup d'Esquerra Republicana – EH Bildu al Senat.

"Assumeixo aquesta responsabilitat amb ganes i il·lusió i amb la màxima implicació. Estic molt agraïda a Esquerra Republicana per aquesta nova oportunitat. La meva intenció és continuar treballant per avançar cap a la plena igualtat i, també, per la defensa dels drets socials i nacionals de Catalunya i Països Catalans", ha afirmat la senadora targarina.

La republicana, nascuda l'any 1986, és politòloga especialitzada en drets de les dones i cooperació internacional. Ha treballat a l'administració pública i en organitzacions sense ànim de lucre a Catalunya, l'Argentina i Portugal, com a tècnica d'igualtat i com a tècnica de projectes diversos. I ha estat vinculada a les Comunitats Catalanes de Llatinoamèrica fent de gestora cultural. La republicana, també, ha publicat dos llibres de poesia i és col·laboradora del setmanari Nova Tàrrega.

El 2019, Bailac, va ser escollida vicesecretària general d'Acció Política d'Esquerra Republicana, al congrés de la formació. I des de fa dos anys, també, fa de senadora per a la demarcació de Lleida, portant les comissions d’igualtat i transports.

La designació de Bailac com a portaveu adjunta del Senat es formalitzarà al ple d’aquest dimarts. En aquest mateix ple, també prendran possessió els nous senadors designats pel Parlament; Josep Maria Reniu, doctor en Ciència Política i de l'Administració per la Universitat de Barcelona, l'advocat Pau Furriol, i l’Adelina Escandell, que ja és senadora per Sobiranistes.

Amb aquests tres nomenaments, Esquerra tindrà en total 14 senadors i senadores, que sumats als dos d’EH Bildu, conformaran la tercera força a la cambra espanyola amb 16 representants.

Nova Tàrrega