L’Associació Limonium Natura habilita un espai a la Figuerosa per afavorir la cria campestre de l’esparver cendrós

15/06/2021

Un “hacking” bastit amb bales de palla per ajudar els polls a alimentar-se i retornar-los a la vida salvatge

L'Associació Limonium Natura ha habilitat a la Figuerosa un nou espai preparat per a la cria campestre de l’esparver cendrós (Circus Pygargus). Es tracta d’un recinte també conegut amb el nom de “hacking” i que serveix per acollir i acompanyar els polls d’aquesta espècie vulnerable d’ocell en el seu procés d'emancipació i retorn a la vida salvatge. L'esparver cendrós és una espècie que acostuma a nidificar en conreus herbacis de secà i on de vegades els exemplars adults troben alguna dificultat per poder tirar endavant les seves pollades.

El “hacking” de la Figuerosa, aixecat amb bales de palla, permetrà que els polls tinguin accés a alimentació i presa viva. Al mateix temps, se’n farà una gestió i supervisió per tal d'intentar garantir la seguretat dels polls i protegir-los de possibles depredadors. Aquesta iniciativa ha de servir per reforçar la població de l'esparver cendrós i fer possible, amb la mínima intervenció humana possible, que els polls tirin endavant sense que es vegin afectats en les seves conductes.

L'Associació Limonium Natura fa una campanya divulgativa i intenta apropar el projecte per fer ressò de la situació de vulnerabilitat de l'espècie. Actualment, a la plana de Lleida, hi ha unes 70 parelles reproductores que són les encarregades d'assegurar la població i viabilitat de l'espècie, que ha estat sotmesa a grans canvis en el seu hàbitat i que l'ha deixat en una situació crítica. Des de l'Associació Limonium Natura valoren molt positivament la jornada i agraeixen el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tàrrega.

InfoLleida