Tàrrega aprova les bases per regular la concessió d’ajuts al comerç per pal·liar la crisi de la pandèmia

18/06/2021

La capital de l’Urgell injectarà 300.000 euros al teixit econòmic i destinarà 50.000 euros més a campanyes de promoció

El Ple de Tàrrega ha aprovat per unanimitat les bases que regularan la concessió d’ajuts al teixit comercial per pal·liar les conseqüències de la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Durant la sessió ordinària celebrada ahir dijous, tant els grups municipals que integren l’Equip de Govern (ERC, CUP i PSC) com el grup de l’oposició (Junts per Tàrrega) es pronunciaren a favor d’impulsar una nova línia d’ajudes que compensi la reducció d’ingressos que han patit els comerços del municipi. La partida habilitada ascendeix a un total de 350.000 euros dividits en dos capítols: 300.000 euros s’atorgaran en forma d’ajuts directes i 50.000 més es dedicaran a campanyes de promoció i reactivació del teixit econòmic.

Els ajuts directes que concedirà la capital de l’Urgell es dividiran en dos grups. El primer anirà destinat als negocis més afectats que van registrar pèrdues en la facturació d’entre el 50% i el 100% entre el 2019 i el 2020. En aquests casos, la quantitat atorgada rondaria els 1.300 euros per comerç. L’altra línia s’adreçaria a les activitats comercials que van patir pèrdues en la facturació d’entre el 25% i el 49% i les ajudes serien d’uns 1.000 euros per comerç. Així ho explicà Núria Robert, regidora de Promoció Econòmica, que també destacà la voluntat d’agilitzar els tràmits corresponents per rebre els ajuts el més aviat possible.

En paral·lel, l’Ajuntament de Tàrrega també dedicarà uns altres 50.000 euros a campanyes generals o sectorials destinades a la promoció i la dinamització dels diferents sectors econòmics afectats per la crisi. Val a dir que fa unes setmanes ja es va estrenar la campanya de suport al món de la restauració sota el títol “Tornem a Taula”, amb la gravació d’un espot audiovisual que es viralitzà a les xarxes socials.

Els 350.000 euros destinats als ajuts i campanyes de promoció del teixit comercial provenen en la seva totalitat del romanent de tresoreria dels comptes municipals, tal i com ja s’informà en el seu moment. Precisament, durant la mateixa sessió plenària van rebre llum verda per unanimitat les modificacions de pressupost que permetran sufragar aquestes noves despeses. En l’apartat de finances també s’acordà l’assignació de 1.500 euros al grup GEMA per dinamitzar l’espai ecològic del Pla de Lluçà i de 1.000 euros a l’Associació Limonium per impulsar el seu projecte d’aula – natura a la Figuerosa.

Altres propostes que prosperaren per unanimitat foren dues modificacions de les ordenances fiscals en relació a bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). El nou redactat estableix ara una qualificació dels sistemes d’autoconsum d’eficiència energètica segons l’estalvi d'emissions contaminants de diòxid de carboni.

InfoLleida