Tàrrega expressa el seu rebuig a l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez

17/10/2017

Veïns i veïnes de la capital de l’Urgell s’han concentrat davant de l’Ajuntament com a mostra de suport als presidents de l’ANC i Òmnium Cultural

Després de l’ingrés a la presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, prop d’un centenar de targarins s’han concentrat aquest dimarts davant de l’ajuntament per mostrar el seu suport als presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, respectivament.

Als presidents de les principals entitats mobilitzadores de l’independentisme se’ls imputa un delicte de sedició per, suposadament, encoratjar a la ciutadania a impedir que es dugués a terme l’Operació Anubis contra l’organització del referèndum de l’1-O. Front aquesta situació, l’alcaldessa de Tàrrega ha demanat ajuda a Europa i ha senyalat que Espanya és l’únic país de la Unió Europa on actualment hi ha presos polítics.

En la concentració, regidors de l’Ajuntament de Tàrrega han  llegit un manifest de suport al Sànchez i Cuixart.

Per aquest vespre s’ha convocat una altra concentració amb espelmes, davant de l’Ajuntament. A més, des de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium s’ha anunciat una gran acció per aquest dimecres de la qual no se’n coneixen els detalls.

Francesc García