Tàrrega preveu aprovar aquest dijous 22 de març el pressupost municipal del 2018

20/03/2018

Els comptes ascendeixen a un total de 17,6 milions d’euros i preveuen la reforma de la plaça Major com a principal actuació urbanística

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega preveu aprovar en la sessió ordinària d’aquest dijous 22 de març  el pressupost municipal de l’exercici 2018. El total consolidat ascendirà a 17.615.923 euros, un 0,5% més que l’exercici anterior. La reforma urbanística de la plaça Major és el principal projecte inclòs dins el capítol d’inversions, obra a la qual es destinaran 385.000 euros. L’emblemàtic indret esdevindrà de plataforma única amb un nou paviment de pedra natural, mantenint les mesures de pacificació del trànsit que s’apliquen des del 2017. L’altre projecte destacat serà la millora de l’aparcament a cel obert de l’avinguda de l’Onze de Setembre, a un sol nivell i amb ferm asfaltat (195.000 euros). D’altra banda, s’impulsarà un procés participatiu perquè la ciutadania decideixi quin projecte urbanístic és prioritari de materialitzar d’entre diverses propostes.

El volum d’inversions ascendirà a 1.993.235 euros, xifra que representa un augment del 7% en relació a l’any passat. Paral·lelament, en l’apartat de despesa, Tàrrega mantindrà el caràcter social que ha caracteritzat el pressupost durant els darrers anys. Així, un 15% es destinarà a benestar i serveis socials. D’altra banda, 2.234.000 euros dels comptes municipals serviran per a l’amortització de deute. Pel que fa a la càrrega financera, l’Ajuntament de Tàrrega preveu finalitzar l’exercici 2018 per sota del llindar del 75% d’endeutament, límit per sota del qual ja és permès concertar operacions de crèdit a llarg termini sense autorització prèvia de l’òrgan de tutela financera.

Presa de possessió de dos nous regidors

En la sessió del Ple de dijous també és previst que prenguin possessió del càrrec dos nous regidors en substitució d’edils que han renunciat al càrrec per motius personals i professionals. Són Miquel Orobitg Cortada, de la candidatura Unitat Popular CUP Tàrrega - Poble Actiu (CUP-PA), que substitueix Carlos Vílchez Ribera; i Josep Maria Cucurull Fa, de la candidatura Comú de Tàrrega - Entesa (CdT-E), que cobreix la vacant de Joan Fornsubirà Marsol.

Altres propostes i mocions

El Ple també debatrà la sol·licitud al Departament d'Ensenyament per a la cessió d'un espai a l’IES Manuel de Pedrolo on s’instal·larà una estació transformadora de subministrament elèctric. L’ordre del dia inclou a més la proposta d’obertura d’un nou vial d’accés a les piscines de Claravalls. Pel que fa a mocions, la CUP proposarà aprovar un protocol contra les agressions sexistes a les festes majors i altres esdeveniments de la ciutat. Per la seva part, la FMC i el grup del PSC portaran a la sessió una moció en defensa del sistema públic de pensions. Finalment es debatrà també una moció de l’ACM, FMC i el grup del PSC en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística.

Infolleida