Agramunt disposarà d'un espai civic per al proper any

30/12/2017

Els nous comptes presentats per l’equip de govern d’Acord d’Esquerra van ser aprovats, malgrat no rebre el suport dels dos regidors de CIU

L’Ajuntament d’Agramunt va aprovar durant el Ple ordinari celebrat ahir dijous el Pressupost del consistori per a l’any 2018 que ascendeix a 5.564.364€. Els nous comptes presentats per l’equip de govern d’Acord d’Esquerra van ser aprovats, malgrat no rebre el suport dels dos regidors de CIU, inclouen inversions importants per al municipi com l’arranjament de les Avingudes Jaume Mestres i Agustí Ros o els enllumenats del nucli agregat de Mafet o del Parc de Riella. El pressupost també inclou la reconversió de l’antiga llar d’infants municipal en un Espai Cívic, que comptarà amb una gran sala amb una capacitat per a més de 100 persones i diferents espais habilitats per a les activitats que puguin dur a terme les entitats agramuntines, com ara el Casal d’Avis o l’Associació de Dones l’Esbarjo. L’equipament, que comptarà amb la figura d’una persona dinamitzadora d’activitats, també disposarà d’un espai destinat als joves. Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, “hem presentat uns pressupostos que inclouen grans projectes per al municipi al mateix temps que garanteixen l’estabilitat econòmica municipal”. Solé va destacar que la bona situació econòmica del consistori ha permès no haver de demanar el crèdit de 350.000€ inclòs en el pressupost de l’any 2017 de manera que s’ha reduït la partida d’amortitzacions de 409.000€ a 379.000€ en un any. També va lamentar que després del diàleg i les reunions que s’han ofert, els dos regidors de CIU no hagin donat suport als comptes municipals.

Pel que fa a les despeses pròpies de manteniment, els nous comptes inclouen amb una partida de 105.000€ per a manteniment de la via pública, 65.000€ en espais enjardinats i 80.000€ en manteniment i renovació de tota la xarxa elèctrica del municipi. L’alcalde també va destacar l’estalvi de més d’un 10% en consum elèctric durant l’any anterior.

Projectes pendents del 2017

Durant aquest 2018 també s’executaran projectes que van licitar-se i adjudicar-se durant l’any 2017 i que encara no s’han pogut iniciar. Concretament, es durà a terme l’ampliació del Centre d’Assistència Primària, amb un pressupost de 650.000€, l’ampliació i arranjament de la Residència Geriàtrica Municipal, amb un pressupost de 700.000€, la construcció d’una nova potabilitzadora per al municipi, amb un cost de 350.000€ i l’arranjament del Carrer Castell, amb un cost de 100.000€

Projecte de participació ciutadana

Per segon any, l’equip de govern d’Acord d’Esquerra ha inclòs en els comptes municipals una partida per a un projecte de participació ciutadana. Concretament, l’import d’aquesta partida correspon al retorn que fa l’Agència de Residus de Catalunya a l’Ajuntament per la fracció orgànica reciclada durant l’any anterior. Si l’any passat aquesta partida va tenir un import d’11.900€, enguany serà de 12.332€ ja que s’ha millorat en la recollida d’aquesta fracció. Durant les properes setmanes, des de la regidoria de noves tecnologies s’habilitarà un aplicatiu mòbil perquè tothom pugui proposar projectes per a dur-se a terme aquest any.

Arranjament de camins i promoció comercial

Els comptes també inclouen una partida de 20.000€ per a destinar-los a l’arranjament de camins del terme municipal. Per aquest motiu, des de la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient ja s’ha contactat amb les juntes administratives i amb els vedats de caça del municipi perquè facin arribar propostes d’arranjament de camins perquè puguin ser valorades i executades. Per altra banda i per tercer any consecutiu, s’ha habilitat una partida de 10.000€ per a la dinamització comercial d’Agramunt i que enguany ha permès la instal·lació d’una pista de patinatge durant les festes de Nadal.

Ajuntament Agramunt