Agramunt planteja construir una nova potabilitzadora

24/07/2017

L’actuació compta amb un ajut de 447.000€ de l’ACA i permetria portar aigua potabilitzada als nuclis agregats

L’Ajuntament d’Agramunt es planteja la construcció d’una nova potabilitzadora. El projecte forma part del conjunt d’actuacions incloses en el Pla Director que el consistori va redactar fa un any i en el qual es detallen les inversions a curt, mitjà i llarg termini per garantir el manteniment i la qualitat adequada de tota la xarxa d’abastament d’aigua.

A més de la construcció d’una nova planta potabilitzadora, el projecte inclou la renovació i cobertura de tots els dipòsits d’aigua i la construcció d’una canonada que permetria portar l’aigua fins a Montclar. Actualment, aquest nucli agregat al municipi rep l’aigua del canal d’Urgell a través d’una canonada molt envellida i estreta que surt des del terme de Foradada i que no permet la impulsió d’aigua suficient durant la nit per reduir d’aquesta manera el cost energètic que ja s’ha aplicat en altres impulsions del municipi.

El projecte està previst per als propers dos anys i té un pressupost d’un milió d'euros aproximadament, dels quals la Generalitat de Catalunya n’aportarà 447.000€ a través d’un ajut que l’Ajuntament d’Agramunt ha rebut des de l’Agència Catalana de l’aigua. En aquests moments, des de l’Ajuntament s’està estudiant la forma de finançar la resta de projecte que podria passar per incloure una quota d’inversions a la factura, tenint en compte que el consistori no ha incrementat el preu del servei en els darrers 6 anys i que el cost de l’aigua a Agramunt és un dels més baixos de les poblacions de les terres de Lleida.

Segons l’alcalde d’Agramunt, “aquest projecte ens permetria resoldre els problemes puntuals que tenim, especialment en els nuclis agregats a més de guanyar en qualitat d’aigua de boca i de deixar una instal·lació renovada i preparada per als propers anys”. Cal recordar que l’Ajuntament té contracte amb l’empresa concessionària CASSA fins a l’any 2027 després que l’any 2002 l’Ajuntament del moment el signés per un període de 25 anys.

Infolleida