Agramunt prohibirà el trànsit de vehicles pesats pel centre a partir d'aquest divendres

27/07/2017

El Conseller Rull presidirà la inauguració de les obres al tram alternatiu del poígon

L’Ajuntament d’Agramunt ha finalitzat la instal·lació de la senyalització vertical per tal que a partir del proper divendres quedi prohibit el trànsit pesant per la travessera urbana, un fet que donarà resposta a una llarga reivindicació ciutadana.

La mesura arriba després que l’ajuntament del municipi i la Generalitat de Catalunya hagin arribat a l’acord de permutar aquest tram de travessera per un tram alternatiu a través del polígon industrial. Per poder adequar aquest itinerari alternatiu a través del polígon industrial, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha dut a terme una actuació d’adequació i arranjament del ferm, amb un cost total de 580.000€ finançats íntegrament pel govern de la Generalitat.

Està previst que aquest proper divendres 28 de juliol a les 16h es dugui a terme la inauguració d’aquestes obres amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull. Durant l’acte es destaparà el senyal que prohibirà el pas de vehicles pesants pel centre de la vila.

Una llarga reivindicació ciutadana

La voluntat de treure el trànsit pesant del centre d’Agramunt ha estat des de fa molts anys una reivindicació dels ciutadans que viuen a la zona. En aquest sentit, l’any 2011 l’Ajuntament d’Agramunt va dur a terme una actuació important, i ja va adaptar tots els passos de vianants, sense poder-los fer elevats, ja que el titular del tram, la Generalitat de Catalunya, no ho va permetre. Des de l’Ajuntament es va traslladar la problemàtica al Parlament de Catalunya i fou el grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya qui, a través del diputat Marc Sanglas, va introduir una addenda a la llei d’acompanyament dels pressupostos perquè es pogués iniciar la permuta dels dos trams. Pocs mesos més tard, el director general de carreteres, Xavier Flores, va confirmar la possibilitat de fer efectiva la permuta. Uns anys més tard, el llavors conseller de Territori, Santi Vila, en una visita al Canal d’Urgell, es va comprometre amb l’alcalde Bernat Solé a dur a terme les obres d’adequació del tram pel polígon. Finalment, aquest any s’ha dut a terme l’actuació i a partir de divendres ja podrà entrar en funcionament.

Infolleida